Bezuidenhout pakt de leiding in Denemarken, Daly mist de cut en Detry top!

John Daly is er in Denemarken niet ingeslaagd om de cut te halen. De Amerikaan eindigde zijn tweede ronde met 71 slagen maar met zijn 76 op de eerste dag en +3 voor het toernooi was dat uiteindelijk 5 slagen teveel.

De Zuid-Afrikaan Christiaan Bezuidenhout pakte de leiding in het Made in Denmark. Met 66 en 65 slagen wist hij op 13-onder par te komen en nam 2 slagen voorsprong op Lee Westwood en Jonathan Thompson. Bezuidenhout wist zijn eerste ronde bogey vrij te blijven maar op de tweede dag was dat het enige minpuntje van zijn ronde, de bogey op 8. De 8 birdies die hij vervolgens ook maakte zorgde ervoor dat hij zijn ronde op 7-onder eindigde.

Wie het zeker ook niet slecht doet is onze zuiderbuur Thomas Detry (foto). De Belg leek op weg naar een positie bij de beste drie in het klassement maar bogeys op 15 en 18 zorgde ervoor dat hij met 9-onder op de 5e plek in het klassement kwam. Ook zijn landgenoten Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts wisaten zich voor de laatste twee ronde te plaatsen. Pieters deelt met 7-onder de 9e plaats en Colsaerts staat 37e met 4-onder.