Reizen

Beste golfclub in Thailand heeft een nieuwe naam namelijk de Pineapple Valley Golf Club Hua Hin

Op 1 maart 2024 zal Banyan Golf Club, gekozen door golfers als de beste golfclub in Thailand, een spannend nieuw hoofdstuk ingaan als het zijn nieuwe identiteit onthult, Pineapple Valley Golf Club Hua Hin. Deze transformatie weerspiegelt de toewijding van de club aan een onderscheidende merkidentiteit.

Het nieuwe merk brengt eerbetoon aan het rijke erfgoed van de regio en de geschiedenis van de club. Hua Hin staat bekend om zijn ananasboerderijen, en voordat het werd gebruikt voor de golfbaan, diende het land als ananasplantage. Deze tropische vrucht is synoniem met Hua Hin en de provincie Prachuap Kirikhan en is nog steeds zichtbaar op de golfbaan. De club heeft het ananas-symbool al lange tijd omarmd in zijn faciliteiten, van vlaggen en tee-markers tot kenmerkende gerechten.

Met een levendige gemeenschap van 285 leden en een groeiende basis van trouwe klanten bereikte de club vorig jaar een historische mijlpaal, met meer dan 45.000 rondes per jaar.

Al meer dan 15 jaar heeft Banyan Golf Club lof ontvangen als een van de toonaangevende golfbestemmingen in de regio Azië-Pacific, met meer dan 60 prijzen in het afgelopen decennium. Erkend voor uitmuntendheid, is het geëerd met onderscheidingen zoals “De Beste Golfclub Ervaring in Azië-Pacific” en opname in de “Rolex Top 1000 ter Wereld”. De baan, het clubhuis en het personeel hebben talrijke “Top 3 in Azië” prijzen ontvangen van verschillende golfmedia.

Opmerkelijk was het in 2023 uitgeroepen tot de beste golfbaan in Thailand onder 15.000 internationale golfreizigers in een enquête van toonaangevende touroperator Golfasian. De erkenning benadrukt de positie van de club als favoriete bestemming voor internationale golfers, met 70% van al zijn golfers afkomstig van buitenlandse bezoekers, waarbij belangrijke markten Europa, het Verenigd Koninkrijk, Oceanië, Zuidoost-Azië en Noord-Azië zijn.

Thailand behoort tot de topbestemmingen voor golftoerisme wereldwijd. Hua Hin staat bekend als de bakermat van het Thaise golf, met een golfgeschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. Tegenwoordig bezoeken internationale golfers de regio vanwege de kampioenswaardige golfbanen, omgeven door natuur en dicht bij de zee. Het charmante kuststadje ligt op 2,5 uur van Bangkok en biedt uitstekende hotels, waaronder de meeste internationale 5-sterrenmerken, en een overvloedige restaurantscene.

Onder de beroemde namen die de baan hebben gespeeld, zijn Ryder Cup-captain Darren Clark, voormalig wereldnummer 1 in tennis Rafael Nadal, Formule 1-coureur Alex Albon, om er maar een paar te noemen.

De club blijft vastbesloten om uitzonderlijke service en de ultieme golfervaring te bieden. De rebranding naar Pineapple Valley Golf Club behoudt het erfgoed van Banyan Golf Club en geeft tegelijkertijd de voortzetting aan van zijn traditie van uitmuntendheid en duurzame groei. Deze overgang verzekert leden, gasten en zakelijke partners dat zij de hoogste kwaliteit aan golf en gastvrijheid zullen blijven ontvangen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.pineapplevalleygolfclub.com  .