Besseling, Van Meijel en Van Driel door in Tsjechië en een oud KLM Open winnaar mist het weekend!

Wil Besseling

Wil BesselingVan de zeven Nederlanders zijn er drie in geslaagd om de cut te halen in het Prague Golf Challenge. Op de golfbaan van de Prague City Golf wisten Wil Besseling, Lars van Meijel en Darius van Driel zich twee ronden verder te spelen. Het toernooi was helaas voorbij voor Jurrian van der Vaart, Reinier Saxton, Daan Huizing en Robbie van West.

In Tsjechië staat Wil Besseling er met een gedeelde 10e plek uitstekend voor. Besseling liet tot nu toe 68 en 69 slagen noteren en staat voor het toernooi op 7-onder par. Van Meijel kwam met twee ronden van 69 slagen op 6-onder en daarmee deelt hij de 21e plaats. Van Driel had na 70 slagen op donderdag een slag minder op vrijdag en met 69 slagen kwam zijn score op 5-onder par uit en daarmee staat hij gedeeld 32e.

Voor Saxton was het extra jammer, ging de speler van Houtrak nog op donderdag rond in 69 slagen nu kwam hij het clubhuis met 74 slagen binnen en de 1-onder was dus niet voldoende. Het was waarschijnlijk de dubbel bogey op hole 3 die hem de cut liet missen.

01-08-2011-dysonEen meervoudig oud KLM Open winnaar Simon Dyson, miste ook in dit Challenge Tour toernooi het weekend. Met 75 slagen op donderdag dag trok hij zich direct terug uit het toernooi en speelde geen tweede ronde meer.

De Engelsman Jack Senior nam de leiding in het toernooi. Met 68 en 66 slagen bracht hij zijn score op 10-onder en daarmee heeft hij 1 slag minder dan vijf achtervolgers op 9-onder.