DP World Tour

Besseling samen met Huizing en Van Driel op jacht naar glorie in Frankrijk

PARIJS – Het prestigieuze Cazoo Open de France, een van de hoogtepunten op de European Tour-kalender, gaat deze week van start op de indrukwekkende Le Golf National in de buurt van Parijs. En met een sterke Nederlandse vertegenwoordiging, bestaande uit Wil Besseling, Darius van Driel en Daan Huizing, belooft het een spannende vier dagen te worden op deze schitterende golfbaan.

Vorig jaar ging de overwinning naar de Italiaanse sensatie Guido Migliozzi, maar dit jaar staan Besseling, Van Driel en Huizing klaar om hun naam in de golfgeschiedenis te graveren. In 2022 was het slechts Van Driel die de cut haalde en eindigde op een respectabele 45e plaats.

De titelverdediger Migliozzi zal zijn kunsten vertonen in het gezelschap van Ryan Fox, de triomfantelijke winnaar van het BMW PGA Championship, en de getalenteerde Zuid-Koreaan Tom Kim. Dit belooft een zinderende start van het toernooi te worden, met enkele van ’s werelds beste golfers die de strijd aangaan op Franse bodem.

In de algemene ranking van de European Tour staat Joost Luiten op een indrukwekkende 12e plaats, met een veelbetekenend PGA Tour vlaggetje achter zijn naam. Dit betekent dat de Nederlandse golfster mogelijk in het seizoen 2024 zijn kunsten kan gaan vertonen op de PGA Tour, een prestatie die zijn fans ongetwijfeld met trots zal vervullen.

Voor Huizing, Besseling en Van Driel staat er echter nog veel op het spel. Huizing bevindt zich momenteel op de 127e positie in de ranking, terwijl Besseling en Van Driel respectievelijk op de 164e en 132e plaats staan. Maar de enige ranglijst waar ze zich momenteel op focussen, is de top 117. Alleen de beste 117 spelers behouden aan het einde van het seizoen 2023 hun speelrecht voor het nieuwe seizoen, en dat is waar deze Nederlandse golfers naar streven.

Het Cazoo Open de France belooft dus niet alleen een spannend golftoernooi te worden, maar ook een cruciaal moment in de carrières van deze talentvolle Nederlandse spelers. Met de adembenemende Le Golf National als achtergrond zullen Besseling, Van Driel en Huizing alles op alles zetten om hun dromen waar te maken en de Nederlandse eer hoog te houden. De golfwereld kijkt reikhalzend uit naar wat dit toernooi te bieden heeft en wie er aan het einde van de rit triomfantelijk de trofee omhoog zal houden.

foto Guido Migliozzi