Challenge Tour

Besseling pakt een flinke cheque in Le Vaudreuil Golf Challenge

Het was weer een mooi weekend met mooi golf en ook opnieuw een teleurstelling. Darius van Driel (foto) zakte op de laatste dag van het Le Vaudreuil Golf Challenge door het ijs en liet een ronde van 76 slagen noteren en zakte daarmee van plaats twee naar die van gedeeld 17e. Wil Besseling steeg door een ronde van 1-onder naar de zesde plaats en Lars van Meijel moest het dit keer doen met een gedeelde 34e plek.

Het was de dubbel bogey op de tweede hole dat voor Van Driel waarschijnlijk als een mentale klap aanvoelde. De reeks van bogeys die daarna volgden, 4 stuks, en de twee birdies in zijn tweede negen holes met nog een bogey er tussen zorgde voor een ronde van 76 slagen (+5). Met een eindscore van 4-onder verdiende Van Driel nog bijna 2400 euro. De Nederlander staat de laatste tijd natuurlijk enorm onder de belangstelling en misschien wordt de druk hem soms te veel. Toch zijn wij van mening dat hij er zeker zal komen en het een kwestie van tijd is voordat wij hem weer zien op de European Tour.

Besseling klom op de laatste dag 8 plekken omhoog en eindigde op 6-onder het toernooi. Voor hem was er een flinke cheque en wel van ruim 6100 euro. Voor Van Meijel was er een cheque van 1470 euro.

In de algemene ranking van de Challenge Tour steeg Besseling naar de 20e plaats. Van Meijel staat nu 23 en Van Driel en Huizing vinden wij op de 30e en 34e plaats.