Besseling en Van Meijel beste Nederlanders in Denemarken, Kakko leidt!

Slecht weer in Denemarken zorgde ervoor dat het spel meerdere keren werd stilgelegd op de golfbaan van de Silkeborg Ry Golfklub. Gelukkig wisten alle Nederlanders wel hun tweede ronde in het Made in Denmark Challenge – Presented by FREJA te eindigen. Een flink aantal andere spelers lukten dit niet en die moeten eerst op vrijdag hij tweede ronde uitspelen. Wil Besseling en Lars van Meijel delen nu met 9-onder de 16e plaats. De twee gingen in 68 en 67 slagen rond. Daan Huizing had de laagste ronde van de Nederlanders met 66 slagen. Hij steeg daardoor flink in het klassement naar de gedeelde 37e plaats. Vor Maarten Lafeber wordt het nog even spannend maar met 71 en 67 slagen (-5) zal hij er hopelijk ook bij zijn

Voor Robbie van West en Reinier Saxton is het toernooi voorbij. Met 4 en 1-onder par gaan zij het helaas niet redden om de cut te halen.

De leiding kwam in handen van Roope Kakko en Pep Angles met 13-onder par. De Fin en de Spanjaard wisten op de tweede dag hun ronde te eindigen met 66 en 64 slagen. De voorlopig laagste ronde van het toernooi, 63 slagen, gemaakt door de Duitser Marcel Schneider werd door hem gevolgd door een ronde van 10 slagen meer, 73, op de tweede dag. Met 8-onder zal hij in ieder geval wel de cut halen. 

Foto Roope Kakko door: Janne Tarmio