Besseling eindigt als 18e in Wales waar Elvira wint na play-off

Met een laatste ronde van 71 slagen heeft Wil Besseling het Cazoo Open geëindigd. De enige overgebleven Nederlander, eerder miste Lars van Meijel de cut, eindigde met 6-onder na 4 ronden op de gedeelde 18e plaats en dat was goed voor weer wat belangrijke punten voor de Order of Merit en een cheque van ruim 14.000 euro.

Nacho Elvira versloeg Justin Harding in een play-off om zijn eerste European Tour-titel te winnen in zijn 195e poging. Mikko Korhonen eindigde als derde in Celtic Manor, met de Engelse Callum Shinkwin en de Japanner Masahiro Kawamura die de top-vijf completeerden.

De Spanjaard gooide een voorsprong van zes slagen weg voordat hij op dramatische wijze een langverwachte eerste European Tour-titel opeiste in het Cazoo Open in Wales.

De nummer 694 van de wereld zag zijn voordeel van de ene op de andere dag verdwijnen op de laatste dag op de golfbaan van Celtic Manor, waarbij Elvira met een bogey op de laatste hole hem gelijk bracht met Harding.

Elvira’s een-onder 70 dwong hem tot een play-off naast Justin Harding, die in de laatste ronde met 65 eindigde, maar een par op de eerste extra hole, twee putts, was genoeg om de overwinning te behalen toen Harding de eerste extra hole er drie gebruikte.

“Ik dacht dat ik het allemaal redelijk onder controle had”, zei Elvira direct na zijn overwinning. “Om eerlijk te zijn, werd ik behoorlijk nerveus van de laatste paar putts gelukkig was ik rustiger in de play-off dan eerder op de 18e.”

Korhonen moest uiteindelijk genoegen nemen met een par en Harding was niet in staat om een afsluitende birdie te vinden, alleen de Zuid-Afrikaan kwam dus plotseling in een play-off terecht toen Elvira een drie-putt bogey maakte op de 18e en terug viel naar 16 onder.

Sam Horsfield claimde een deel van de zesde plaats naast Chase Hunna, terwijl de Engelse Matt Wallace, de hoogst gerangschikte speler, een score van één onder de 70 noteerde om de week op een achtste plaats af te sluiten.