DP World Tour

Besseling beste Nederlander in Aphrodite Hills Cyprus Open waar Shinkwin wint!

Een gedeelde 17e en 53e plaats voor de Nederlanders Wil Besseling en Joost Luiten in het Aphrodite Hills Cyprus Open. De twee eindigden in het toernooi met 12 en 6-onder par. Besseling verdiende ruim 12.000 euro waar Luiten het dit keer moest doen met een cheque van iets meer dan 3000 euro.

Besseling wist op de 4e en laatste dag op de golfbaan van het Aphrodite Hills Resort weer flink te imponeren. Met 66, 6 birdies 1 bogey, bracht hij zijn laagste ronde van het toernooi binnen. Zijn eerste twee ronden wist hij in 67 slagen te eindigen alleen op de derde dag was het even mis. Op de 14e hole ging het toen flink mis en met een triple bogey verliet hij daar toen de green en ging daardoor mede in uiteindelijk 72 slagen rond. In de algemene ranking van de European Tour zakt Besseling nu naar de 59e plaats en de beste 60 kwalificeren zich voor Dubai.

Joost Luiten eindigde in het toernooi met 69 slagen.De 34-jarige Nederlander kwam tot het maken van 4 birdies maar ook twee bogeys. 

De 27-jarige Engelsman Callum Shinkwin en de 32-jarige Fin Kalle Soomja waren beiden met 20-onder geëindigd. De twee moesten daarom een play-off spelen en op de eerste extra hole was het Shinkwin die met een birdie won en daarmee ook het toernooi.

De 45-jarige Jamie Donaldson die na de derde dag leiding in het toernooi nam, eindigde samen met Robert MacIntyre en Garrick Higgo gedeeld derde met 18-onder.