ALPS Tour

Benjamin Kedochim leidt na 1e ronde 1 van het New Giza Open; Vince van Veen op 4 slagen afstand

Benjamin Kedochim - Alps de Las Castillas 2023 Palomarejos Golf Club - Talavera de la Reina (Spain) @AlpsTourGolf Ph: Federico Capretti alpstourgolf.com

Caïro, 1 maart 2024 – Na de eerste ronde van het 2024 New Giza Open hebben we een spannend klassement. De Fransman Benjamin Kedochim leidt met één slag met een score van 6 onder par, gevolgd door een gedeelde tweede plaats met zeven spelers, waaronder de Fransen Paul Margolis en Damien Perrier, de Spanjaarden Borja Martin en Mario Galiano Aguilar, de Engelsman Arron Edwards-Hill en de Italianen Cristiano Terragni en Manfredi Manica.

Vince van Veen deelt de 32e plek na een eerste ronde van 2 onder. Bob Geurts begon het toernooi in Egypte met 1 onder en Beau Coenraad met 77 slagen (+5).

De eerste ronde van het derde en laatste toernooi van de 2024 Winter Series, het 2024 New Giza Golf Club, wordt gespeeld op de adembenemende New Giza Golf Club in de Egyptische hoofdstad Caïro, en begon vanochtend om 7:00 uur lokale tijd vanaf de 1e en 10e hole.

De Alps Tour maakte zijn debuut op de New Giza Golf Club in maart 2019, en het inaugurele evenement werd gewonnen door de Italiaan Lorenzo Scalise, die nu regelmatig speelt op de DP World Tour.

Spelers hadden vandaag gunstige weersomstandigheden, waardoor ze konden profiteren van goede scoringskansen. De voorspelling voor de rest van de week lijkt erg op de ronde van vandaag, met een heldere hemel, temperaturen die kunnen oplopen tot 28 ° Celsius en wat matige wind, vooral tijdens de middag.

De 29-jarige Benjamin Kedochim (foto), uit Frankrijk, leidt na de eerste ronde van het 2024 New Giza Open met een bogey-vrije 6 onder-par, 66. Hij begon op de 10e hole waar hij 2 birdies maakte. Na de turn maakte hij nog 4 birdies om zijn dag af te sluiten. Kedochim heeft in zijn carrière verschillende top-5 finishes behaald maar hoopt nu zijn eerste titel op de Alps Tour te winnen.

De 24-jarige Paul Margolis landgenoot van de leider staat op een gedeelde tweede plaats na de eerste ronde. Hij maakte een bogey-vrije ronde van 5 onder par, 67, vandaag met 2 birdies op de front nine en 3 op de back nine. Margolis heeft in de loop der jaren verschillende top-10 finishes behaald en won zijn eerste titel op de Alps Tour in 2021 als amateur. Na zijn eerste titel in 2021 werd hij later dat jaar professional. Hij deelt de leiding met de 24-jarige Borja Martin en de eveneens oude Arron Edwards-Hill en Cristiano Terragni en Manfredi Manica en de Spanjaard Mario Galiano Aguilar.

Round 1 Leader at the 2024 New Giza Open, France’s Benjamin Kedochim. Photo Credit: Alps Tour Golf / Federico Capretti.