Het eerste golfnieuws

Bell’s Zuid Afrika Open: Zweed Pettersson leidt na 1e dag

ImageDe 24-jarige Zweed Carl Pettersson heeft na de eerste dag van het Bell’s Zuid-Afrika Open met 64 slagen (-8) de leiding genomen.

De baan was op sommige stukken nog erg nat, er was in de afgelopen dagen ruim 30 millimeter regen gevallen. Er waren veel stukken op de fairway die nog niet voldoende hersteld waren en deze mochten als gur (ground under repair) worden ontweken.

Er doen geen Nederlanders aan het toernooi mee, onze Zuiderburen hebben echter wel 2 spelers die meedoen. Didier de Vooght staat met een ronde van 71 slagen (-1) op de gedeelde 38e plaats en Nicolas Vanhootegem deelt de 51e plaats met een ronde level par.

Paul Lawrie (foto) speelde zijn ronde met de splinternieuwe bal van Callaway: de Callaway HX. Hij was erg tevreden na zijn ronde. “Ik sla niet alleen verder met deze bal maar ik krijg ook goed spin op de bal als ik mijn slagen vanuit de fairway of bunker richting green sla”, aldus Lawrie. Hij staat met 68 slagen (-4) op de gedeelde 10e plaats. Een opvallende prestatie was er voor de amateurspelers Charl Schwartzel (71 slagen) en de Noord-Ier Michael Hoey met zijn ronde van level par.