Het eerste golfnieuws

Baanarchitect voert actie tegen nieuwe Titleist ballen

ImageEr zou grote commotie ontstaan zijn na de introductie van de nieuwe Titleist NXT golfballen. Zo zou de Schotse golfbaanontwerper Ian MacCallister van mening zijn dat er te ver wordt geslagen met deze bal en zou hij een actie begonnen zijn om de bal te weren.

Golfbanen zijn volgens hem niet berekend op deze superballen en dreigen daardoor te ‘verouderen’. MacCallister heeft zelfs een actiegroep opgericht, genaamd ‘Golf Designers
Against Distance’ . De persoon Ian MacCallister figureert in de nieuwe reclamefilmpjes op televisie en wordt gespeeld door John Cleese, de komiek uit onder andere de serie ‘Fawlty Towers’. In een van de promotiefilmpjes gooit MacCallister een taart in het gezicht van een woordvoerder van Titleist tijdens een persconferentie. Het is zijn manier om aan te geven dat hij het niet eens is met de lancering van de nieuwe ballen. Er zijn nog meer grappige filmpjes waarmee de technologisch vernieuwde ballen onder de aandacht van het grote publiek worden gebracht. Vanaf januari zijn de ballen in de golfshops verkrijgbaar. Ze kosten ongeveer 25 gulden per drie stuks.