Aydan Verdonk en Abel Derksen schitteren in topvorm op Westwoudse Golfbaan

WESTWOUD – Het Pro Golf Tour’s Staan Open blijft het Nederlandse golfpubliek in zijn ban houden, met maar liefst tien Nederlandse deelnemers die zich weten te kwalificeren voor de laatste ronde. De golfbaan in Westwoud fungeerde als het toneel van een spectaculaire tweede dag waarop indrukwekkende scores werden neergezet. Onder de uitblinkers van de dag bevonden zich Aydan Verdonk, Abel Derksen en Lars Keunen, die allen hun ronde voltooiden in slechts 65 slagen.

Met die uitmuntende prestatie delen Verdonk en Derksen momenteel de zevende plaats met een indrukwekkende score van 10-onder. Een uitzonderlijke gebeurtenis deed zich voor op de 16e hole, waar Mike Toorop een zeldzame hole-in-one sloeg, wat zijn totale score op 62 slagen bracht. Hierdoor deelt hij nu samen met Wouter de Vries de dertiende plaats met een totaal van 8-onder.

Ondertussen hebben de Fransen Louis Bonte en Antoine Auboin zich aan de top genesteld met een gecombineerde score van 13-onder, waarmee zij voorlopig het toernooi leiden.

Rodi Vlasveld en Keunen bevinden zich met een sterke score van 7-onder op de gedeelde twintigste plaats, terwijl Floris de Haas en Joep van Arnhem met 6-onder de 25e positie delen. Sjors den Ambtman en Nordin van Tilburg slaagden er als laatsten in om de cut te halen, met een score van 5-onder.

Voor Tom van Balen, Rick Hessing, Scott Woltering en Tycho van der Velde eindigde het toernooi helaas met scores van -3. Bjorn Driessen noteerde een score van -1, terwijl Thom Hoetmer par behaalde. Melvin Muller, Jeroen Bekker en Michael Wedema volgden met respectievelijk +2. Ricardo Veldman, Richard Eccles en Jorick van Geel stonden genoteerd met scores van +3, terwijl Sander van de Bogaerde en meerdere Nederlandse deelnemers scores boven de +8 behaalden.

Het Staan Open blijft de golfwereld verrassen met opmerkelijke prestaties en indrukwekkende scores, en de Nederlandse deelnemers spelen daarbij zeker een prominente rol. Met de spanning die alleen maar toeneemt naarmate de laatste ronde nadert, kunnen de golffans hun hart ophalen aan dit spannende toernooi op de prachtige Westwoudse Golfbaan.

Slecht weer teistert Pro Golf Tour in Westwoud: Nederlandse talenten schitteren