PGA Tour

Arnold Palmer Invitational: Scottie Scheffler wint zijn tweede PGA Tour-titel

Met een laatste ronde van 72 slagen heeft Scottie Scheffler de overwinning op Bay Hill gepakt. De Amerikaan won vorige maand nog het Phoenix Open. Rory McIlroy was nog in de strijd om het toernooi te winnen maar met een laatste ronde van vier-over-par eindigde hij uiteindelijk op een gedeelde 13e plaats

De 25-jarige, die vorige maand zijn eerste Tour-titel opeiste in een play-off op de WM Phoenix Open, eindigde op een totaal van vijf onder par en met 283 slagen en één slag verwijderd van Tyrrell Hatton, Viktor Hovland en Billy Horshell die gedeeld tweede werden.

McIlroy was in de strijd om de titel in Bay Hill maar doorstond een zware ronde nadat hij een vier-over-par 76 had gemaakt en op een gedeelde 13e plaats eindigde. De Noord-Ier zei dat hij zich “dronken” voelde na zijn laatste ronde in het Arnold Palmer Invitational.

“Ik sla goede slagen, ik zwaai de club goed, ik chip goed en putt goed. Maar het kan je vertrouwen schaden als het zo loopt als vandaag. Ik heb morgen gewoon een vrije dag nodig om te vergeten wat er deze week is gebeurd en ga me dan een beetje concentreren op volgende week”, aldus McIlroy.

Scheffler liet weten: “Ik ben echt trots op hoe ik geduldig ben gebleven, Teddy [Scott, Scheffler’s caddie] heeft goed werk geleverd door te proberen me rustig te houden en mij de juiste clubs te geven.”

Billy Horschel was de laatste speler die een kans had om Scheffler te evenaren in zijn score maar daarvoor moest een birdie putt van 9 meter maken op de laatste hole die nooit echt een kans had. Uiteindelijk maakte hij een 75 en werd hij tweede samen met Hatton (69 slagen) en Hovland (74 slagen).

Hatton, die twee jaar geleden op Bay Hill won, slaagde op de een of andere manier in zeven birdies te maken op een baan met greens die ongeveer 14 op de Stimpmeter zijn.

Rory McIlroy leidt na eerste dag in Bay-Hill