ALPS Tour

Antoine Auboin wint de inaugurele 2024 Lacanau Alps Open; Vince van Veen 3e

Photo Credits: Alps Tour Golf / Federico Capretti

Lacanau-Océan, 24 mei 2024 – De Fransman Antoine Auboin wint de inaugurele 2024 Lacanau Alps Open met een totaal van 16-onder par. Op de 2e plaats eindigde zijn landgenoot en leider van ronde 2, Louis Darthenay, op slechts 2 slagen afstand. Op een gedeelde 3e plaats met een drie-daagse score van 13-onder par staan: de Engelsman Mason Essam, de Ammerikaan Brandon Kewalramani en onze Nederlander Vince Van Veen. Met 68, 67 en opnieuw 68 slagen sloot Van Veen het toernooi af. Eerder wisten Bob Geurts, Rick Hessing en Thom Hoetmer de cut niet te halen na twee ronden.

Dit was het inaugurele jaar van de 2024 Lacanau Alps Open en de eerste keer dat UGolf Lacanau een professioneel golftoernooi organiseerde. UGolf Lacanau heeft zich ertoe verbonden het toernooi de komende twee jaar te organiseren en streeft ernaar het een blijvend onderdeel van de Alps Tour te maken.

De 24-jarige Antoine Auboin kwam van achteren om zijn eerste professionele titel te winnen in het inaugurele 2024 Lacanau Alps Open. Hij steeg naar de 3e plaats na ronde 1 van gisteren en schoot vandaag een 5-onder par, 67 om het toernooi te eindigen met een drie-daagse totaal van 16-onder par. Auboin won het Franse Teamkampioenschap in 2018 en het Franse Herenkilampioenschap in 2019. Hij is ook lid van het C&S Team. In de laatste ronde maakte hij 2 eagles, 2 birdies en 1 bogey. Hij sloot de ronde sterk af met een eagle op hole 16, een birdie op hole 17 en een par op hole 18. Na zijn overwinning was Auboin zeer emotioneel en zei: “Ik had een moeilijke start van mijn ronde vandaag, ik gaf mezelf niet veel goede birdie-kansen. Ik was blij een paar pars te maken, ik drieputtte op hole 3, maar wist dat ik nog dichtbij was. Ik zag toen mijn goede vriend Louis zijn voorsprong vergroten tot 4 of 5 slagen, ik kon toen een goede birdie maken op hole 10. Toen ik bij hole 10 aankwam, zei ik tegen mijn caddie dat het tijd was om in actie te komen, ik kon parren tot hole 12. Toen maakte ik een eagle op hole 13 en parren tot hole 16. Toen ik bij hole 16 kwam, zei ik tegen mezelf dat ik een 2 of 3 moest maken en daarna birdie-birdie of een eagle moest proberen om een kans te hebben. Ik sloeg een fantastische drive op de green en maakte de eagle putt. Op hole 17 maakte ik toen een birdie, waarbij ik mijn approach shot op minder dan een meter sloeg om Louis gelijk te maken bij het ingaan van de laatste hole. Op de laatste hole zag ik mijn goede vriend Louis worstelen rond de green, dus probeerde ik gewoon een par te maken en wist dat ik het kon halen.” Toen hem werd gevraagd naar zijn plannen, voegde Auboin toe: “Eerlijk gezegd, dit zou mijn laatste toernooi zijn. Nu weet ik het niet zeker, ik realiseer me nog niet wat ik heb gedaan, het is mijn eerste professionele overwinning. Het plan was om te stoppen tot minstens het einde van dit jaar en dan misschien volgend jaar opnieuw te beginnen op een buitenlandse tour, maar nu weet ik niet zeker wat mijn plan zal zijn. Voor nu wil ik echter genieten van deze overwinning met mijn caddie, vrienden en familie.” Hij wil deze overwinning opdragen: “Aan mijzelf en mijn vriendin. Ze was hier de eerste twee rondes bij mij om me weer te laten genieten van het spel en mijn zelfvertrouwen terug te krijgen. Dus deze overwinning is ook dankzij haar.”

De 25-jarige Fransman Louis Darthenay schoot een laatste ronde van 1 onder par, 71 om het toernooi te eindigen op de 2e plaats met een drie-daagse totaal van 14-onder par. Hij maakte 4 birdies en 1 bogey op de eerste negen holes en daarna nog 2 birdies, 2 bogeys en 1 dubbel bogey op de laatste negen holes om zijn ronde af te sluiten.

Na het 7e evenement van het seizoen, blijft Edoardo R Lipparelli aan de leiding van de Alps Tour Order of Merit met 14.715,00 punten. Aymeric Laussot blijft op de 2e plaats met 12.550,50 punten en Enrico Di Nitto staat op de 3e plaats met 11.840,25 punten. Benjamin Kedochim staat op de 4e plaats met 10.217,25 punten en Gianmaria Rean Trinchero op de 5e plaats met 8.266,50 punten.

Laatste Ronde

Antoine Auboin, winnaar van de 2024 Lacanau Alps Open, verdiende de winnaarspremie van €6.525,00 en 6.525 Order of Merit-punten.

Het volgende evenement op het schema staat gepland voor volgende week, van 29 tot 31 mei, in Spanje. Spelers zullen strijden in een nieuw toernooi op de 2024 kalender, de 2024 Alps de Roquetas de Mar, bij Club de Golf Playa Serena in Roquetas de Mar.

Vince van Veen als enige door in Frankrijk waar de Fransman Louis Darthenay de leiding neemt