Ladies Tour

Anne van Dam zakt naar de 9e plek en Chloe Williams neemt de leiding in Mallorca

Anne van Dam staat momenteel op de 9e plaats, nadat ze gezakt is op de ranglijst in Mallorca na haar tweede ronde. Ze eindigde op 3 onder par voor het toernooi met een mix van vijf bogeys en vier birdies.

Intussen is Chloe Williams uit Wales naar de top geschoten en heeft ze de leiding genomen in het Mallorca Ladies Golf Open met een indrukwekkende tweede ronde van zeven onder par, 65 slagen. Haar uitstekende prestatie plaatst haar één slag voor op weg naar de finale van het inaugurele toernooi.

De 28-jarige Williams, op zoek naar haar eerste LET-overwinning, liet opmerkelijk spel zien met negen birdies en twee bogeys op Golf Son Muntaner. Dit bracht haar voor op Duitsland’s Alexandra Forsterling, die een lovenswaardige ronde van vijf onder par, 67 slagen noteerde. Kristyna Napoleaova, de leider na de eerste ronde, sloot af met een level par 72 en staat op de derde plaats.

Terugkijkend op haar uitstekende prestatie, merkte Williams, nu op negen onder par voor het toernooi, op: “Vandaag was fantastisch. Ik deed niet veel anders dan gisteren. Ik speelde gisteren zo’n solide golf, maar ik maakte de putts niet. Vandaag had ik meer geduld en vielen ze.”

Een van de hoogtepunten was haar opmerkelijke driekwart 7-ijzerslag op de par-3 tweede hole, die binnen een meter van de vlag landde.

Williams schreef haar recente succes toe aan een meer agressieve strategie die ze heeft aangenomen sinds eind augustus. Ze legde uit: “Na de Schotse Open stond ik buiten de top 100 op de Order of Merit, dus ik moest eigenlijk accepteren dat ik mogelijk terug zou gaan naar de Tour School als ik mijn spel niet zou verbeteren.”

Zowel Forsterling als Napoleaova, met LET-titels dit jaar, leverden solide prestaties. Forsterling’s ronde omvatte acht birdies en twee bogeys, terwijl Napoleaova een achtbaanronde had, waarin ze vocht met een mix van birdies en uitdagingen, maar uiteindelijk sterk eindigde met birdies op de 15e en 17e holes.

Het klassement blijft spannend met opvallende spelers zoals de Zuid-Afrikaanse Lee-Anne Pace, Spanje’s Marta Sanz Barrio en anderen die in de buurt zijn terwijl de competitie intenser wordt.

Naarmate de Race to Costa del Sol zijn climax nadert bij de Andalucia Costa del Sol Open de España in Marbella, neemt de druk toe op de top 70 spelers die hun kaarten voor 2024 willen veiligstellen. Sanz Barrio, momenteel op de 82e plaats en strevend naar een hogere positie, staat voor een cruciaal moment in de laatste ronde.

Met de laatste dag van het toernooi dat begint om 9:40 uur, kunnen fans alle live actie op tv volgen en up-to-date blijven via de sociale mediakanalen van de LET.