Anne van Dam wint het Andalucía Costa del Sol Open de España

De 23-jarige Anne van Dam heeft het Andalucía Costa del Sol Open de España gewonnen. De Nederlandse profiteerde van wat fouten van de Spaanse Azahara Munoz die op de 16e flink in de problemen kwam door een bal links weg te slaan en met een dubbel bogey de green afstapte. Het verschil werd ineens 4 slagen in het voordeel van Van Dam. De drie-putt van haar op de 17e zorgde voor 3 slagen verschil omdat Munoz daar met een twee putt par maakte.

Op de 18e moest Munoz de green van de korte par 4 (iets van 220 meter lang) aanvallen en waar Van Dam eerder een ijzer 3 nodig had en hem erop sloeg gebruikte de Spaanse een klein houtje. Haar bal eindigde over de green en Van Dam deed heel verstandig en sloeg een wedge vanaf de tee waardoor zij niet in de problemen kwam. Het was een heel voorzichtig tweede shot van Van Dam en deze kwam toch echt niet in de buurt van de hole maar gelukkig wel op de green. Met een drie-putt zou zij het toernooi nog kunnen winnen en het werd een twee putt. Na de eerste putt die nog geen 50cm van de hole eindigde kwam daar eindelijk de glimlach van Van Dam.

Met 13-onder pakte zij haar derde overwinning op de European Ladies Tour. Twee maanden geleden won zij nog het Estrella Damm Mediterranean Ladies Open in Sitges, dichtbij Barcelona.

Een paar medespeelsters wilde Van Dam nog het meer ingooien maar door flink tegen te stribbelen lukte het hun net niet.