Anne van Dam op slechts 1 slag van de leider in Spanje

Ze nam zelfs even de leiding in het Andalucia Costa Del Sol maar een bogey op de 17e en een par op de 18e. zorgde voor een gedeelde tweede plek. Anne van Dam bracht haar score uiteindelijk op 7-onder par en kwam daarmee op slechts 1 slag staat van de leider Karolin Lampert te staan.

Anne’s slagen naar de green waren op vrijdag niet altijd goed. Op de 16e ging ze in tweeen naar de green van de par 5 hole maar die verdween er nog links voor. Bijna had ze haar club een meter verder weg geschopt maar kon zich nog net inhouden. Haar pitch over een bunker heen was fantastisch uitgevoerd en bleef minder dan een meter van de hole liggen met een birdie als resultaat.

Op de 17e, een par 3 van 172 meter sloeg als eerste de Amerikaanse Christina Kim af. Met een stuit knalde haar bal de hole in voor een hole-in-one. Het duurde even voordat Kim het doorhad dat ze een ace had gemaakt. Anne sloeg ook nu haar bal naar links en deze verdween in de bunker. Een matig bunkershot zorgde ervoor dat ze nog een putt van een meter of 2.5 overhield en deze mistte ze dus.

Morgen zal Anne dus op 1 slag afstand van Lampert beginnen aan haar derde ronde en de hoop is dat zij aan het eind ervan de leiding heeft overgenomen.

Anne van Dam op 3 slagen van de leiding in Spanje