Het eerste golfnieuwsLadies Tour

Anne van Dam grijpt naast titel in Spanje waar de Indiase Aditi Ashok wint

India’s Aditi Ashok heeft haar tweede overwinning van het seizoen op de Ladies European Tour (LET) behaald door met twee slagen te zegevieren op het Andalucía Costa del Sol Open de España.

De tweevoudig Olympiër had een indrukwekkende week waarin ze ronde na ronde verbeterde op de Real Club de Golf Las Brisas.

Na rondes van 69-68-68 in de eerste drie dagen, kaartte Ashok een uitstekende bogey-vrije 66 op de laatste dag om te winnen met een totaal van 17 onder par.

“Het begon langzaam, ik miste veel birdies in de eerste zes tot acht holes,” zei Ashok. “Ik sloeg dichtbij op zeven, daarna voelde ik dat ik nog steeds een kans had. In het begin leek het alsof ik constant twee slagen achterliep. Ik ben blij dat het beter ging op de back nine.”

Aditi Ashok

“Het was een geweldige strijd. Anne [Van Dam], wanneer ze goed speelt, kan ze het veld wegblazen en met vijf tot tien slagen winnen. Ik wist dat ik moest blijven birdies maken en proberen.”

Haar birdie kwam pas op de zevende hole, maar dat zorgde voor haar momentum. Ze voegde er nog twee toe op de tiende en dertiende hole, maar het waren haar drie birdies op rij op 15, 16 en 17 die haar haar vijfde LET-titel opleverden en haar tweede van het seizoen, nadat ze ook het seizoensopenings-evenement in Kenia had gewonnen.

Op de front nine sloeg ze niet zo goed, maar ergens op de back nine, bij hole 13, toen ik die 8-ijzer dichtbij sloeg, voelde ik dat ik een goede slag maakte en het pikte toen op. Ik maakte drie of vier goede slagen en al die waren binnen holebare afstanden. Ik denk dat de tee shot op hole 16 de slag van de dag was.

“Bij hole 18 heb ik geworsteld met die tee shot en miste ik hem bijna alle vier de dagen naar rechts. Het was een rare ligging in het rough, ik wist niet zeker of hij naar links zou gaan, en dat deed hij. Ik probeerde er gewoon voor te zorgen dat ik een goede kans op par had.”

Anne van Dam grijpt naast haar derde titel

Anne Van Dam eindigde de week op de tweede plaats met 15 onder par na een slotronde van 68 (-4).  Van Dam, die dit toernooi al twee keer eerder had gewonnen, ging nek-aan-nek met Ashok gedurende de laatste ronde en had vijf birdies en een bogey op haar scorekaart.

“Het was een zware dag,” zei de vijfvoudig LET-winnaar. “Ik was er de hele dag en het was erg spannend. Aditi kwam gewoon naar voren en speelde ongelooflijk en ze verdiende deze week absoluut te winnen.

“Ik ben erg tevreden met mijn seizoen als geheel. Ik ben nu zes keer dichtbij gekomen, ik moet gewoon hard blijven werken en de overwinningen komen eraan.”

Anne van Dam en Kirsten Rudgeley strijden voor glorie in Andalusië