Ladies Tour

Anne van Dam en Kirsten Rudgeley strijden voor glorie in Andalusië

Kan Anne van Dam opnieuw winnen?

De golflinks van Real Club de Golf Las Brisas in Spanje zijn getuige van een opwindend spel tijdens de Andalucía Costa del Sol Open de España. Twee dames drukken hun stempel op het leaderboard.

De Australische Kirsten Rudgeley, in haar glansrijke optreden op dag drie, bleef aan kop met een overtuigende ronde van 68 (-4). Met slechts één bogey deze week en een vlekkeloze scorekaart na het neerzetten van vier birdies op cruciale momenten, blijft ze vastberaden en zelfverzekerd. “Ik speel behoorlijk goed golf en ben blij met hoe het gaat,” deelde Rudgeley, die duidelijk geniet van de steun van haar familie die haar op de baan vergezelt.

Anne van Dam

Echter, niet ver achter haar aan stormt de Nederlandse Anne van Dam met een uitstekende ronde van 65 (-7), waarmee ze haar plaats in de top versterkt. Van Dam, met een meeslepende speelstijl, benadrukte de opkomende kracht van haar mentale spel en haar vermogen om rustig te blijven, zelfs bij enkele gemiste slagen. “Ik geniet echt van het werken aan de mentale kant,” zei ze. “Het laat zich dit jaar zien met veel goede resultaten.”

Met Aditi Ashok uit India op gelijke voet met Van Dam, belooft de strijd om de top van het leaderboard opwindend te blijven. Ashok, na een turbulent middenstuk van haar ronde, behoudt haar vastberadenheid en hoopt op een krachtigere dag om haar kansen te verzilveren.

Verderop in het klassement zijn de Belgische Manon De Roey,  de Franse Celine Boutier en de Spaanse Ana Peláez Trivino vastbesloten om terrein te winnen, terwijl de Finse Sanna Nuutinen indruk maakte met een adembenemende ronde van 64 (-8), die het baanrecord evenaarde.

Met de Thaise Trichat Cheenglab nog steeds aan kop volgens de huidige posities van de Race to Costa del Sol deelnemers, belooft de laatste ronde een zinderende strijd om de titel en glorie in de Andalusische zon.

Anne van Dam 10e en Kirsten Rudgeley leidt na tweede ronde Andalucia Costa Del Sol Open De Espana