Ladies Tour

Anne van Dam eindigt als 35e waar Patty Tavatanakit wint!

Patty Tavatanakit wist met een uitzonderlijke laatste ronde van 65 slagen (-7) het Aramco Saudi Ladies International 2024 af te sluiten en het toernooi te winnen met zeven slagen verschil. De Nederlandse Anne van Dam werd met +1 gedeeld 35e en eindigde op 19 slagen afstand van de Thaise. De Duitse Esther Henseleit eindigde met 11-onder op de tweede plaats.

Tavatanakit wist met ronden van 66, 70, 69 en 65 slagen op de Riyadh Golf Club op 18-onder par te eindigen.

Het is de vijfde professionele overwinning voor de 24-jarige, haar eerste op de Ladies European Tour (LET) en haar eerste sinds de overwinning in de ANA Inspiration van 2021.

Tavatanakit begon de dag met een voorsprong van drie slagen en begon met een birdie op de eerste hole in Riyadh, voordat ze een eagle-putt van 4 meter liet vallen op de vijfde hole.

De Thaise ster had een eenvoudige birdie op de par-drie achtste hole toen ze haar afslag tot slechts 30 centimeter sloeg en de putt erin rolde.

Na de turn ging Tavatanakit door met birdies op 11, 13 en 16. Ze liet wel een slag vallen op de 17e, maar eindigde in stijl met een birdie op de 18e om een overtuigende zeven slagen overwinning veilig te stellen.