Ladies Tour

Anne van Dam eindigt als 35e en Nuria Iturrioz pakt de overwinning

Golfster Anne van Dam eindigde als 35e in het La Sella Open, een golftoernooi in Spanje dat werd ingekort tot 54 holes vanwege slecht weer. Van Dam begon sterk met een ronde van 69 slagen, maar kon haar prestatie niet vasthouden in de tweede en derde ronde, die ze afsloot met respectievelijk 74 en 73 slagen, waardoor ze uiteindelijk op par eindigde.

De overwinning ging naar de Spaanse golfster Nuria Iturrioz, die het inaugurele La Sella Open won en een prijzengeld van 150.000 euro mee naar huis nam. Iturrioz moest in de play-off Laura Fuenfstueck verslaan, nadat beide speelsters eerder op 11-onder waren geëindigd.

Iturrioz maakte een indrukwekkende comeback tijdens de laatste ronde, waarbij ze vier slagen achterstand had. Met één eagle en drie birdies op de back-nine sloot ze het toernooi af met 67 slagen (-5), wat resulteerde in een play-off met de Duitse Fuenfstueck.

In de beslissende play-off maakte Fuenfstueck een fout waardoor ze een bogey noteerde, terwijl Iturrioz twee putts nodig had om de overwinning veilig te stellen. Voor Iturrioz was het haar vierde overwinning, waarvan de laatste dateerde uit 2019.

“Ik ben heel blij, ik kan alleen maar Vamos roepen!” zei de enthousiaste Spaanse golfster. “Het is een geweldige week geweest. Ik ben blij om te winnen in Spanje. De ondersteuning was geweldig en ik hoop dat dit toernooi een lange tijd op de kalender blijft staan, want ik hou van deze golfbaan.”

De Zweedse Sara Kjellker, die na drie rondes aan de leiding stond, kon haar positie niet vasthouden en eindigde het toernooi met 76 slagen, waardoor ze terugviel naar een gedeelde negende plaats met 6-onder.

Helaas misten de Nederlandse golfsters Lauren Holmey en Romy Meekers de cut in het toernooi, waardoor ze niet in de finale konden deelnemen.