Ladies Tour

Anne Van Dam breekt driver op weg naar play-off hole waar Deense Soenderby wint

In een spectaculaire finish van de KPMG Women’s Irish Open in Dromoland Castle, zag golfster Anne Van Dam haar kans op de overwinning vervagen door een bizarre reeks gebeurtenissen op weg naar de play-off hole. De Deense Smilla Tarning Soenderby, slechts 23 jaar oud, maakte een ongelooflijke comeback met 11 birdies om de eindstand op 16 onder te brengen en haar eerste LET-titel te winnen.

Negen slagen achter Anne Van Dam begon Soenderby aan haar opmerkelijke opmars, waarbij ze een verbluffende 10 onder 62 neerzette. Na haar laatste putt te hebben geslagen, moest ze twee lange uren wachten om te ontdekken dat ze in een play-off zat met Van Dam en de Zweedse Lisa Pettersson, die respectievelijk rondes van 71 en 68 hadden neergezet.

De spanning nam echter een bizarre wending toen Anne Van Dam op weg naar de eerste play-off hole haar driver op een ongewone manier brak, wat leidde tot een van de meest opmerkelijke momenten in de recente golfgeschiedenis.

Anne kijkt vol verbazing nadat haar driver kapot ging door een touw

Terwijl Anne in een buggy naar de 18e tee reed, manoeuvreerde de buggy onder een touw dat vervolgens om haar golfclubtas heen ging waardoor deze op de grond viel. Anne had geen andere optie dan de play-off te spelen met een drie-wood, terwijl Pettersson en Soenderby wel hun drivers konden gebruiken.

Anne’s approach naar de green van de 18e

Terwijl Pettersson over de green vloog en geen birdie kon maken, maakte Anne Van Dam een indrukwekkende approach tot op 3,5 meter van de hole. Maar het was Soenderby die de show stal, met een geweldige ijzer zes van 178 meter die om een grote boom in de fairway draaide en eindigde op slechts 3,5 meter van de hole. Ze maakte de eagle putt om de titel te winnen.

Soenderby zelf was verrast door haar overwinning en zei: “Ik ben er eigenlijk niet helemaal zeker van wat daar is gebeurd.” Ze beschreef haar beslissende slag als een “goede drive” en prees haar putt, die haar de overwinning opleverde.

Deense Smilla Tarning Soenderby

Ondanks de pech die Anne Van Dam trof, toonde Soenderby begrip en sympathie: “Het was behoorlijk chaotisch op de tee-box tijdens de play-off hole. Het spijt me echt voor wat er met Anne is gebeurd. Het was echt superongelukkig.”

De KPMG Women’s Irish Open zal zeker worden herinnerd vanwege deze ongewone wending van gebeurtenissen, en Smilla Tarning Soenderby zal altijd de Deense golfster zijn die haar eerste LET-titel won in een onvergetelijke finale.

Anne Van Dam blijft schitteren op de KPMG Women’s Irish Open