LIV Golf Tour

Ancer leidt met een 64; DeChambeau 3 slagen achter en de Fireballs leiden in teamkampioenschap

Abraham Ancer of Fireballs GC speaks with the media during a press conference after the first round of LIV Golf Nashville at The Grove on Friday, June 21, 2024 in College Grove, Tennessee. (Photo by Sam Greenwood/LIV Golf)

In zijn eerste ronde sinds hij de U.S. Open won, bleef een vermoeide Bryson DeChambeau profiteren van de energie van zijn groeiende schare fans. Hij maakte vrijdag een 4-onder 67 op LIV Golf Nashville.

Ondertussen bleef een herboren Abraham Ancer in de vorm die hem dit seizoen al een overwinning bij LIV Golf opleverde. Hij pakte de leiding na de eerste ronde op The Grove met een foutloze 7-onder 64.

Met Ancer aan de leiding staat Fireballs GC vier slagen voor in de teamcompetitie op Crushers GC van DeChambeau, met Torque GC nog een slag daarachter op de derde plaats. De Fireballs, onder leiding van Sergio Garcia, streven naar hun eerste teamtitel dit seizoen na tweemaal tweede te zijn geworden in de vorige twee toernooien.

Ancer begon zijn ronde met een birdie en nam de leiding op zijn laatste negen holes met vier birdies in vijf holes. Hij eindigde door zijn laatste hole zonder fouten te voltooien.

“Extreem blij met hoe ik vandaag heb gevochten,” zei Ancer, de winnaar van LIV Golf Hong Kong eerder dit jaar in een playoff. “Zelfs de laatste hole, ik bracht mezelf in een moeilijke positie en maakte toen een lange putt voor par, wat echt fijn was. Je wilt niet eindigen met een bogey.”

Eén slag achter hem staat Legion XIII’s Tyrrell Hatton, de enige speler dit seizoen die in elke van de eerste acht toernooien in de top 24 in punten eindigde. Hatton leunde zwaar op zijn putter tijdens een ronde waarin hij slechts 24 putts nodig had.

“Het belangrijkste waar ik vandaag het meest tevreden over was, was gewoon de putter,” zei Hatton. “Ik heb het gevoel dat ik echt goed holede binnen 10 voet.”

Op de derde plaats staat John Catlin, een reservespeler die inviel voor de geblesseerde Crushers-veteraan Charles Howell III voor het tweede opeenvolgende LIV Golf toernooi. Catlin’s 5-onder 66 werd gekenmerkt door een reeks van vier birdies in vijf holes rond zijn beurt.

Geen enkele reservespeler is ooit in de top 5 geëindigd van een LIV Golf toernooi, maar Catlin, een 13-voudig winnaar in zijn professionele carrière en momenteel tweede in de International Series-stand, is ervan overtuigd dat hij deze week kan blijven opvallen.

“Ik heb het gevoel dat als ik mijn spel kan spelen, ik tot alles in staat ben,” zei hij.

DeChambeau staat op een gedeelde vierde plaats met Torque’s Sebastián Muñoz, Fireballs’ Eugenio Chacarra en Majesticks GC’s Sam Horsfield.

De afgelopen dagen waren een wervelwind voor de Crushers-kapitein nadat hij zijn tweede U.S. Open won met een clutch up-and-down op de 72e hole in Pinehurst. Een media-tour in New York volgde de volgende dag voordat hij naar Nashville reisde voor het toernooi van deze week.

“Ik ben nu een zombie. Ik ben een wandelende dode,” zei hij.

Maar de steun van het publiek vrijdag hielp hem doorgaan en hij erkende hen bij elke gelegenheid – inclusief op de par-3 15e party hole toen hij een birdie maakte en vervolgens zijn hand bij zijn oor hield om het gejuich van de fans te horen.

“Het is een eer om hier te zijn en zoveel steun te hebben,” zei DeChambeau. “Het is fantastisch. Dit is waar LIV om draait.”

TEAM RANGSCHIKKING

Standen en tellende scores voor de openingsronde van de teamcompetitie op LIV Golf Nashville. De drie beste scores van elk team tellen mee in de eerste twee rondes, terwijl alle vier de scores meetellen in de laatste ronde. Het team met de laagste cumulatieve score na drie rondes wint de teamtitel.

1. FIREBALLS GC -14 (Ancer 64, Chacarra 67, Garcia 68)

2. CRUSHERS GC -10 (Catlin 66, DeChambeau 67, Casey 70)

3. TORQUE GC -9 (Muñoz 67, Ortiz 68, Pereira 69)

4. LEGION XIII -8 (Hatton 65, Rahm 70, Surratt 70)

5. MAJESTICKS GC -7 (Horsfield 67, Westwood 69, Stenson 70)