Amy Boulden stelt haar eerste overwinning op de Ladies European Tour veilig

Riyadh, Saoedi-Arabië, 12 september 2020 – Golf Saudi-ambassadeur Amy Boulden heeft de 2020 VP Bank Swiss Ladies Open gewonnen, met een totaalscore van -17, waarmee de titel met drie slagen voorsprong bezegeld werd. Haar laatste dagscore van 64 was de laagste ronde van het weekend.

De 27-jarige begon de laatste dag een schot achter de leider Sanna Nuutinen en kreeg te maken met de druk om haar eerste Ladies European Tour te halen. Ze wist met goede ijzers slagen en met het  putter de basis te leggen voor de overwinning. Back-to-back birdies op holes 13 en 14 stelden Boulden in staat om een ​​comfortabele voorsprong  te bemachtigen op haar naaste rivaal, de Australische Stephanie Kyriacou. 

Boulden herwon haar plaats op de Ladies European Tour 2020 met een overwinning op de Qualifying School van La Manga Club in Spanje, eerder dit jaar in januari 2020. De overwinning van dit weekend in Zwitserland deed denken aan het soort golf waar Boulden oorspronkelijk voor het eerst op uitkwam. In 2014 na een schitterende amateurcarrière staat zij nu op de vijfde plaats  op de Europese ranglijst van Race to Costa del Sol.

Als internationale ambassadeur van Golf Saudi vertegenwoordigt Amy Boulden Golf Saudi in zijn uitgebreide inspanningen om het Koninkrijk Saudi-Arabië wereldwijd te promoten als een uitzonderlijke golfnatie en om jonge Saoedi’s aan te trekken voor het spel.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.golfsaudi.com