Amerikanen leiden in het 147e Open Championship

De hoeveelheid Amerikanen in de top van het klassement van het 147e Open Championship is toch een waarschuwing voor de aankomende Ryder Cup in september. Met drie Amerikanen die aan de leiding gaan met 79-onder par en wel de titelverdediger Jordan Spieth, Xander Schauffele en Kevin Kisner en de nummer 4 hun landgenoot Kevin Chappell en Tiger Woods, Webb Simpson en Matt Kuchar die gedeeld 6e staan komen de Amerikaanse fans in Schotland wel aan het trekken.

Francesco Molinari is de hoogst genoteerde Europeaan met een 5e plek op 7-onder par. Ook Rory McIlroy heeft met 5-onder nog steeds een kans het toernooi te winnen. Justin Rose, die emt 64 slagen op de derde dag de laagste ronde had, heeft met 4-onder ook nog steeds een kans op een major overwinning.

Tiger Woods (foto), die met 66 slagen binnenkwam, wacht nog steeds na zijn return op een overwinning. De oud nummer 1 van de wereld liet het publiek weer flink genieten en zijn gezicht leek er ontspannen uit te zien.

De Belg Thomas Pieters kwam met 70, 73 en 70 slagen op par uit voor het toernooi en staat daarmee gedeeld 40e in het klassement.