Het eerste golfnieuws

Amateurspeler maakt twee aces in een ronde

De 55-jarige Chris Higgins wist niet wat hem overkwam. De 12 handicapper uit Devon maakte tijdens een en dezelfde ronde op zijn thuisclub, de Tavistock Golf Club, twee hole-in-ones.

De gelukkige Higgins golft al langer dan 20 jaar en hij begon zich al af te vragen of hij ooit nog een ace zou maken. Op de derde hole sloeg hij zijn Titleist Pro V1 over een afstand van 125 yard in de hole. Hij bewaarde zijn kalmte en herhaalde zijn kunstje op de 6de hole over een afstand van 126 yard.

Rekenaars van Sports Digest hebben berekend hoe groot de kans is om tot tweemaal toe een ace te maken in dezelfde ronde en kwamen op een kans van 1 op de 67 miljoen. Dit feit ging niet ongemerkt voorbij aan de marketing divisie van Titleist. Handig gebruik makend van de publiciteit rond Higgins die zijn succes boekte met een Titleist Pro V1 bal, heeft Titleist hem voorzien van een voorraad Pro V1?s waarmee hij een jaar vooruit kan. Ook Higgins? golfclub wilde iets extra?s doen voor hem en hebben een unieke trofee voor hem laten maken. Higgins geniet van alle aandacht, het zal je maar gebeuren als amateurspeler!