AmateursHet eerste golfnieuws

Amateur Tim van der Steen wint de PGA Wouwse Plantage Trophy 2024

Tim van der SteenTim van der Steen

Met een indrukwekkende prestatie heeft amateur Tim van der Steen de PGA Wouwse Plantage Trophy 2024 gewonnen. Met een eindscore van 7-onder over drie ronden op de uitdagende Wouwse Plantage golfbaan, liet Van der Steen zowel andere amateurs als professionals achter zich. Zijn ronden van 68, 69 en 72 slagen bezorgden hem de overwinning in dit prestigieuze toernooi van de PGA Holland.

Tijdens het toernooi overtrof Van der Steen vele professionals, waaronder Dario Antonisse, die met een score van -4 als tweede eindigde en Wouter de Vries, die met -3 de derde plaats behaalde.

Van de andere amateurs wisten Marijn Hoogeveen en Thijmen Batens ook te imponeren. Met een score van +4 eindigden zij op een gedeelde negende plaats.

Na zijn overwinning deelde Tim zijn ervaringen: “Mijn spel was deze drie dagen solide van tee tot green. Ik maakte weinig fouten op deze lastige golfbaan. Op de laatste dag moest ik terugvechten nadat ik op een gegeven moment +3 stond voor mijn ronde. Met birdies op holes 9, 14 en 15 wist ik toch in level par te eindigen. Met 7-onder ben ik natuurlijk hartstikke blij.”

Deze overwinning markeert een opmerkelijke prestatie voor Van der Steen en benadrukt zijn potentieel in de golfwereld.