ALPS Tour

ALPS Tour Q-School: Che de Bake en Thom Linssen in de top na eerste dag!

Che de BakeChe de Bake

De Nederlanders zijn zeer goed gestart in de ALPS Tour Q-School in Italië. Na de eerste ronde op de golfbaan van de Miglianico Golf & Country Club in Pescara zien wij drie Nederlanders bij de beste 5 in het klassement!

De amateurs Che de Bake (foto) en Thom Linssen wisten met 68 slagen op de gedeelde tweede plaats te komen. Rodi Vlasveld deelt met 1-onder de vijfde plaats.

In totaal 180 spelers strijden op drie verschillende golfbanen in heel Italië om 64 plekken die hen toegang geefttot de 2022 Alps Tour Qualifying School Finals van volgende week. Tijdens het evenement van volgende week kunnen spelers de speler status voor het seizoen 2023 verdienen.

Spelers die aan de Acaya Golf Club deelnamen, sloten vandaag hun kwalificatiewedstrijd af, waar 13 spelers promoveerden naar het toernooi van volgende week. De andere spelers die deelnemen aan Golf Club Le Fonti en Miglianico Golf & Country Club spelen morgen de laatste ronde van de kwalificatieronde van Stage 1. Aan het einde van de ronde van morgen zullen de top 26 spelers van Golf Club Le Fonti en de top 25 spelers van Miglianico Golf & Country Club promoveren naar de Q-School Finals van 2022.

Fase 1 kwalificatie bij Acaya Golf Club

De hoopvolle Ier Ronan Mullarney maakte de laagste score van de 2022 Alps Tour Qualifying School Stage 1-kwalificatiewedstrijd die werd gespeeld op Acaya Golf Club om zijn kwalificatie af te sluiten op de 1e plaats en met een tweedaagse score van 5 onder-par (137). Op de tweede plaats, met een tweedaags totaal van 1 onder(141) staat Antoine Santarelli uit Frankrijk. De Engelsman Marcus Mohr, leider na de eerste ronde, sluit zijn kwalificatiewedstrijd af op de 3e plaats en met een tweedaagse score van even par (142).

Na de ronde van vandaag stonden de 13 beste spelers op het eind scorebord: Ronan Mullarney, Antoine Santarelli, Marcus Mohr, Christopher Hickman, John Hickey, Luca Pettinau, Monty Scowsill, Gabriel Naveau, Jaime Camargo, Joseph Hanney, Darren Howie, Michael Vonbank en Arnaud Ahoua verdiende een plek in de 2022 Alps Tour Qualifying School Final Stage van volgende week. Het toernooi wordt gespeeld op Golf Nazionale en Olgiata Golf Club in Rome van 9 november tot 11 november.

Fase 1 kwalificatie bij Golf Club Le Fonti

Aan het einde van de eerste ronde van de 2022 Alps Tour Stage 1 Qualifier die momenteel wordt gespeeld op Golf Club Le Fonti, gaan ​​de Italiaanse amateur Diego Buttironi en de Oostenrijkse Nikolaus Wimmer aan de leiding met 2 onder par. Op de gedeelde 3e plaats en op slechts 1 slag terug en 1 onder par staan de Italiaan Gianmarco Manfredi (am), de Spanjaard Manuel Gonzalez Camarero (am), de Amerikaan Blair Key, de Italiaan Lorenzo Casartelli (am) en Montenegro’s Aleksandar Radoicic.
Aan het einde van de ronde van morgen verdienen de beste 26 spelers hun plek in de finale van de Alps Tour Qualifying School van volgende week, waar ze strijden om het speelrecht voor het seizoen 2023.

Fase 1 kwalificatie bij Miglianico Golf & Country Club-

De Franse amateur Michael Najburg, die pas 16 jaar oud is, leidt met een 3 onder-par 67 na de eerste ronde van de 2022 Alps Tour Stage 1 Qualifier die momenteel wordt gespeeld op Miglianico Golf & Country Club. Michael maakte 6 birdies en 4 bogeys tijdens zijn openingsronde.

De Franse Louis Bellan staat op een de 2e plaats, slechts 1 slag terug met een score van 2 onder par die hij samen deelt met twee Nederlandse amateurs en wel Che De Bake en Thom Linssen. Op 1 slag verder terug en 1 onder par deelt de Nederlander Rodi Vlasveld de de vijfde plaats samen met de Fransen amateur Paul Franquet en Maxime Radureau.

Dit zijn de enige 7 spelers die aan het einde van de eerste ronde van vandaag onder par bleven. Aan het einde van de ronde van morgen verdienen de beste 25 spelers een plek in de Qualifying School Final Stage van volgende week.