ALPS Tour

ALPS Tour: Geurts samen met Van Veen, Hessing, Hoetmer in het Aravell Golf Andorra Open by Creand

Vince van Veen

Deze week trekt de Alps Tour naar het noordoostelijke deel van Spanje voor de derde editie van de 2024 Aravell Golf Andorra Open by Creand. Het toernooi wordt gespeeld van 27 tot 29 juni op de prachtige Aravell Golf & Country Club, gelegen nabij Aravell, Lleida in Spanje. De Nederlanders Vince van Veen en Bob Geurts en de amateurs Rick Hessing en Thom Hoetmer doen ook mee in dit toernooi. Een andere Nederlandse amateur Che de Bake staat nog reserve.

Dit jaar vindt de derde editie van het toernooi plaats, dat werd opgezet ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de gastheer golfclub.

Een kwalificatietoernooi vond plaats op de Aravell Golf & Country Club op maandag 24 juni. De top 20 spelers kwalificeerden zich voor het toernooi van deze week.

Deze week worden er twee Best Ball Aggregate to Par pro-ams betwist. De openingspro-am vindt plaats op woensdag 16 juni, met ongeveer 25 deelnemende teams, en de afsluitende pro-am wordt gespeeld op zondag 30 juni, met een geschat aantal van 25 teams. Tijdens de afsluitende pro-am zal de winnaar van de derde editie van de 2024 Aravell Golf Andorra Open by Creand deelnemen.

Het Veld

De meeste winnaars van dit seizoen, behalve Spanje’s Jose Antonio Sintes Navarro (am), winnaar van de 2024 Red Sea Little Venice Open, Oostenrijk’s Maximilian Steinlechner winnaar van de 2024 Gösser Open, en Antoine Auboin uit Frankrijk, winnaar van de 2024 Lacanau Alps Open, zullen strijden om de titel van de derde editie van de 2024 Aravell Golf Andorra Open by Creand.

Alle spelers die momenteel in de top 10 van de Order of Merit staan, zullen deelnemen, behalve Maximilian Steinlechner, die momenteel op de 10e plaats staat.

Onder de deelnemers van deze week bevindt zich Spanje’s Juan Postigo, net als in de editie van vorig jaar. Hij bereikte de derde plaats in de wereldranglijst voor golfers met een handicap en heeft talrijke prestigieuze titels gewonnen in zijn carrière, waaronder het Europees Kampioenschap voor Golfers met een Handicap in 2021 en Abu Dhabi in 2023.

Spanje’s Alvaro Velasco is ook deze week in het veld. Hij is een ervaren professionele speler die heeft deelgenomen aan de Europese Tour, evenals een winnaar op de Challenge Tour.

Er zijn 21 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd onder de verwachte 144 spelers die in Noord-Spanje zullen concurreren.

De 144 spelers in het veld zullen strijden om een totale prijzenpot van €40.000 en 45.000 Order of Merit punten. De winnaar van de 2024 Aravell Golf Andorra Open by Creand zal naar huis gaan met €5.800,00 en 6.525 Order of Merit punten.

De spelers strijden om een plek in de top 5 van de Order of Merit ranglijst, die aan het einde van het seizoen toegang geeft tot de 2025 Challenge Tour.

De 2024 Aravell Golf Andorra Open by Creand zal een 54-holes stroke-play evenement zijn waarbij na 36 holes een cut wordt gemaakt voor de top 40 spelers en gelijken. In geval van een gelijke stand na 54 holes, zal een sudden-death play-off de winnaar bepalen.