ALPS Tour

ALPS Tour: Floris De Haas leidt met 3 slagen voorsprong in Spanje!

De Nederlander Floris De Haas leidt na de eerste ronde in het Alps de Las Castillas van 2022 met een bogey-vrije 9 onder par 61. De Spanjaard Daniel Berna Manzanares kwam met een een 6 onder par ronde 64 binnen en staat op de 2e plaats. Met 5-onder delen de Spanjaard Iñigo Lopez-Pizarro de Zwitser Daniel Gurtner de Italiaan Gregorio De Leo en een andere Nederlander Lars Keunen samen met de Italiaan Giacomo Fortini en de Portugees Vitor Londot Lopes de derde plaats. 

Vince van Veen kwam in Spanje dit keer niet goed uit de startblokken. Hij deelt met +1 de 52e plaats. 

Een prachtige dag met matige tot sterke wind en een temperatuur van 28 Celsius, begroette de spelers op Club de Golf Soria bij Soria in Spanje voor de 1e ronde van de 2022 Alps de Las Castillas. Dit is de eerste keer dat Club de Golf Soria een internationaal professioneel golftoernooi organiseert en de spelers begonnen om 8:15 uur vanaf zowel de 1e als de 10e afslag. Dankzij de gunstige weersomstandigheden konden de spelers profiteren van de goede score voorwaarden, vooral omdat de baan vandaag zachter was vanwege de hevige regenval van woensdag. Door de regenval was de pro-am afgelast.

Floris De Haas nam met een ongelooflijke bogey-vrije ronde van 9 onder par, 61 slagen de leiding. De Haas, was erg blij na zijn ronde van vandaag en was dankbaar voor de goede breaks die hij kreeg, “de putter werkte erg goed vandaag. Ik heb niet veel gemist en dat hielp me wat clutch putts te redden en laag te gaan. Ik heb vandaag zeker een paar goede breaks gehad met de ontelbare bomen op de baan.” Hij merkte ook op hoe hij van de baan en de omgeving geniet: “We spelen in een prachtig gebied in Spanje en het is een zeer interessante golfbaan. De greens zijn erg mooi, ze zijn zacht door de regen van gisteren, wat je de kans geeft om veel birdies te maken.” De Haas merkte ook op hoe “mijn spel is de laatste tijd niet geweldig geweest en na mijn top 5 in La Pinetina miste ik zelfs 2 keer de cut. Een rondje als vandaag was meer dan welkom. Vooral omdat ik gisteren mijn huurauto heb beschadigd zonder volledige dekking, dus de ronde van vandaag maakt het een stuk beter. Ik heb zin in de komende twee dagen.”

Op een gedeelde 9e plaats op 4 onder par staan Jacobo Pastor, Matthieu Caron, Ben Schmidt en Alfonso Buendia.

Er zijn 15 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd onder de 116 spelers die deze week strijden om de titel

Round 1 Leader Floris De Haas. Photo Credit: Federico Capretti/ Alps Tour Golf.