ALPS Tour

ALPS Tour: Eemil Alajarvi leidt en Vince van Veen beste Nederlander

Aravell, 16 juni 2022 – De Finse Eemil Alajarvi is de huidige leider in het clubhuis met een 9 onder par 62, aangezien ronde 1 werd onderbroken tijdens de inaugurele Aravell Golf Open by Crèdit Andorrà. De Spanjaard Daniel Berna Manzanares staat ook op 9 onder par maar hij heeft nog 3 holes over om zijn eerste ronde af te sluiten. De Franse Tom Vaillant staat op 8 onder par. Hij heeft een voorsprong van 1 slag op zijn landgenoot, Franck Medale, die op de 4e plaats staat met een ronde van 7 onder par 64. De Nederlander Vince Van Veen en de Spanjaard Josep Maria Serra Busquet kwamen met een ronde van 65 slagen van de baan en met hun 6-onder par delen de de 5e plaats.

Een mooie zomerochtend met een licht briesje en temperaturen tot 37* verwelkomde de spelers op Aravell Golf & Country Club in de buurt van Lleida in Spanje voor de eerste ronde van het toernooi. Het spel begon om 8:00 uur vanaf zowel de 1e als de 10e hole. De eerste ronde van het toernooi werd om 17:02 uur gestaakt vanwege het slechte weer met onweer en hevige regenbuien in het gebied. Het spel werd om 20.00 uur hervat (2 uur en 57 minuten vertraging). Een andere vertraging deed zich voor om 21:23 uur vanwege de duisternis. Ronde 1 wordt morgenochtend om 7.30 uur hervat.

Lars Keunen wist zijn 18 holes in 1-onder te eindigen net als Davey Porsius. De leider in de Order of Merit, Koen Kouwenaar, opende in het toernooi met een ronde net boven par (+1). 

 De winnaar van vorige week en huidige nummer twee in de Order of Merit, de Franse amateur, Tom Vaillant, maakte een bogey-vrije ronde van 8-onder par en staat op slechts 1 slag achter de leiding aan het einde van ronde 1. Vaillant was blij met zijn spel vandaag ,,Ik speelde vandaag heel goed en dat hielp mij om meestal in positie te zijn voor birdies. De baan is geweldig, het is in goede omstandigheden en het is echt gaaf om hier te spelen. Mijn lange spel past heel goed bij het parcours, dus het helpt me.” 

Hij merkte ook op hoe zijn overwinning van vorige week hem een ​​vertrouwensboost gaf, maar zijn mentaliteit in zijn week niet verandert: “Winnen is altijd geweldig en geeft veel vertrouwen, maar het is een nieuwe week, dus ik herstart de week gewoon met de dezelfde mentaliteit.”

Onder de 130 spelers die deze week strijden, vind je 105 professionals en 25 amateurs van 19 verschillende nationaliteiten. Ze strijden om een ​​totaal prijzengeld van € 40.000 en 45.000 Order of Merit-punten.

Foto Eemil Alajarvi 

Photo Credit: Federico Capretti/ Alps Tour