ALPS Tour

ALPS Tour: Edouard Espana leidt in het Hauts de France-Pas de Calais Golf Open 2022

St.Omer, 30 juni 2022- De Fransman Edouard Espana heeft een voorsprong van 1 slag na de eerste ronde in het Hauts de France- Pas de Calais Golf Open van 2022. Het toernooi waarin heren en dames golfen begon hij met een 3-onder par 68. Franck Daux uit Frankrijk, amateur Julien Sale en de Italiaan Andrea Saracino staan ​​op een gelijke stand op de 2e plaats met 2-onder par. Op een gedeelde 5e plaats op 1 onder par: Davide Buchi, Sander Aadusaar, Theo Boulet (am), Eemil Alajarvi, Manuel Morugan en de Nederlander Vince Van Veen.

Davey Porsius wist met par zijn eerste ronde te eindigden een slag beter als Lars Keunen die een +1 liet noteren. Koen Kouwenaar en Floris de Haas kwamen met +2 en +3 van de baan.  

Het was een moeilijke dag dat begon met een koude, winderige en bewolkte ochtend die zich vervolgens verder ontwikkelde als een koude met aanhoudende regen. Gedurende de middag kwam de zonneschijn. Het spel begon vanochtend om 7.30 uur vanaf zowel de 1e als de 10e hole. De Alps Tour-spelers spelen de golfbaan als een 6182 meter par 71. De LETAS-spelers spelen de golfbaan als een par 73.

De 2022 Hauts de France – Pas de Calais Golf Open is een gezamenlijk gesanctioneerd toernooi tussen spelers van de Alps Tour en LET Access Series. Het evenement wordt gespeeld op dezelfde baan met afwisselende starttijden tussen de Alps Tour-spelers en LETAS-spelers. De spelers strijden om twee verschillende speciale prijzengelden en dus trofeeën.

Round 1 Leader Edouard Espana. Photo Credit: Federico Capretti/ Alps Tour Golf