ALPS Tour

ALPS Tour: Davey Porsius beste Nederlander na eerste ronde Open de la Mirabelle d’Or

11 juni 2021 – Metz, Frankrijk. Nu het seizoen van de Alps Tour 2021 nadert, is de 18e editie van de Open de la Mirabelle d’Or van start gegaan op Golf de la Grange aux Ormes, in Oost-Frankrijk met een geweldige show en zoals verwacht. Met (-6) op de par 70, ontworpen door Philippe Gourdon, met één eagle vijf birdies en slechts één bogey nam hij de leiding.

Davey Porius begin de wedstrijd met een tonde van 68 slagen en zijn 2-onder brengt hem op de gedeelde 24e plaats. Vince van Veen had een wat mindere ronde, hij opende in hert toernooi met 71 slagen (+1) en daarmee staat hij 64e. Lars Keunen en Boris Smit gingen in t 73 en 74 slagen rond.

De 26-jarige Italiaan Jacopo Vecchi Fossa en 7e in de Order of Merit na 6 toernooien, trapte het gaspedaal in met een ronde van 65 slagen (-5), met zes birdies en één bogey) en deelt de tweede positie met vier andere spelers zijn landgenoot Andrea Saracino en de Fransen Frank Medale, Romain Vallaeys en Dimitri Darnau. De laatste verloor zijn nummer 1 positie in het klassement na een dubbel bogey op de laatste hole. Vecchi Fossa zal proberen de kloof met zijn achtervolgers op de ranglijst te vergroten, hij heeft nu een voorsprong van 767 punten op de nummer twee de Spanjaard Angel Hidalgo Portillo.

Ameil-Planchin begon zijn ronde vanaf hole 10: “Ik maakte een mooie putt voor een eagle op 3 gevolgd door twee birdies op de 11e en 12e en op de 13e sloeg ik waarschijnlijk het enige slechte schot van de dag. Ik heb over het algemeen goed geputt en ben erin geslaagd om me aan de strategie te houden die ik had uitgewerkt en alles verliep soepel. Mijn caddie Guillaume heeft zeker geholpen om mij kalm en gefocust te blijven. De baan is uitdagender dan vorig jaar in september, de rough is echt hoog en dik, je moet echt de bal in het spel houden”.

Foto Arthur Ameil-Planchin:  credit Filippo Vianelli.