DP World Tour

Alleen Wil Besseling door van de 5 Nederlanders in Spanje waar Jamieson leidt

Dat is toch weer slikken als je weet dat van de vijf beste Nederlandse golfers er slechts 1 de cut weet te halen in Spanje. In het ISPS Handa Championship dat wordt gespeeld op de Lakes Course in Tarragona wist alleen Wil Besseling zich te plaatsen voor het weekend. De Noord-Hollander wist met 68 en 70 slagen op 2-onder te eindigen en de cut kwam daar op 1-onder te liggen. Besselings (foto) score had nog twee slagen lager kunnen zijn mits hij geen dubbel op de 6e hole maakte.

Joost Luiten ging in 70 slagen rond op donderdag en vrijdag en met par had hij helaas 1 slag teveel. Darius van Driel leek de tweede Nederlander te worden die de cut ging halen maar door zijn 4 bogeys en 1 birdie in zijn tweede negen, miste hij met 72 slagen en +1 voor het toernooi eveneens de cut! Lars van Meijel 70 en 73 en Daan Huizing 76 en 71 slagen konden eveneens naar huis.

Met 11-onder nam Scott Jamieson de leiding in het toernooi. De 38-jarige Schot wist na zijn ronde van 66 slagen op donderdag nu het clubhuis te bereiken met 63 slagen! In zijn ronde slechts 1 bogey maar ook een eagle en zes birdies.

Jamieson had een chip in op de 15e en holede een lange eagle putt vanaf de rand op de par-vijf 18e om zo op 11-onder te komen. De Schot heeft een productief seizoen tot nu toe achter de rug in 2022.

“Ik heb een aantal goede starts gehad; het is makkelijk om in de eerste twee ronden alleen tegen de golfbaan te spelen, omdat je op dat moment niet per se tegen andere mensen speelt. Het wordt moeilijker naarmate het toernooi vordert, dus hopelijk kan ik er goed aan doen om gewoon door te gaan met het spelen tegen de golfbaan.

Dit jaar is tot nu toe goed voor me geweest en ik probeer gewoon dezelfde swing-gedachten voort te zetten en nog een paar dingen in te voeren.”

De Fin Tapio Pulkkanen volgt op 2 slagen afstand met 9-onder en de Spanjaard Adrian Otaegui staat met 8-onder op 3 slagen verwijderd van de leider. Vier man die op 7-onder staan kunnen de leider ook nog steeds bedreigen en wel Johannes Veerman, Rasmus Hojgaard, David Law en Richard Mansel.

Besseling en Van Driel onder par in Spanje waar Luiten met par begint!