DP World Tour

Alleen Joost Luiten start onder par in Singapore waar 3 man de leiding nemen

Kan Daan Huizing zijn tweede ronde knallen?

Jordan Smith

Joost Luiten is het Porsche Singapore Classic met een ronde van 2-onder gestart en een gedeelde 45e plaats. De 38-jarige had op 4-onder kunnen staan, mits hij geen dubbel bogey op de 16e had gemaakt. Darius van Driel hield zijn score in evenwicht met 4 birdies maar ook 4 bogeys. Met par staat hij nu gedeeld 86e. Daan Huizing had niet 1 maar 3 dubbel bogeys die zijn score uiteindelijk mede op +4 bracht. De 33-jarige staat nu nog 122e maar heeft eerder laten zien dat hij ook laag kan gaan.

Kiradech Aphibarnrat, Gavin Green en Jordan Smith delen de leiding in Singapore.

Gavin Green wist met een briljante 64 in winderige omstandigheden zich bij Kiradech Aphibarnrat en Jordan Smith aan de top van het klassement te voegen na dag één van het toernooi.

Meervoudige winnaars van de DP World Tour, Aphibarnrat en Smith, hadden de toon gezet in de ochtend en het leek erop dat ze niet zouden worden ingehaald naarmate de omstandigheden moeilijker werden in de middag op Laguna National Golf Resort Club.

Maar de Maleisische Green, op zoek naar zijn eerste overwinning op de DP World Tour, kaartte een eagle, zeven birdies en een bogey om de trend te doorbreken in de scores van de tweede golf en zich bij hen aan te sluiten op acht onder.

Dat betekende dat twee Aziatische spelers de leiding deelden bij het begin van de Aziatische Swing, één slag voor de Fransman Ugo Coussaud en twee slagen voor op de Schot Grant Forrest, de Engelsman Richard Mansell, de Italiaan Andrea Pavan en de Duitser Freddy Schott.