Het eerste golfnieuws

Algarve Open drastisch ingekort tot 36 holes; Petterson wint play-off

ImageHet Algarve Open is vanwege extreme slechte weersomstandigheden ingekort tot 36 holes.

De Zweed Carl Pettersson (foto) heeft het toernooi gewonnen door middel van een play-off tegen David Gilford die het toernooi won in 1993.

Petterson maakte een par op de eerste extra hole. Na twee ronden waren beide spelers op de baan van Vale do Lobo op een totaal van 2-onder par uitgekomen. Eerder had de wedstrijdleiding besloten het toernooi in te korten tot 54 holes, waarbij de laatste 18 holes op zondag gespeeld zouden worden. Maar de sterke wind maakte zelfs dat noodscenario onmogelijk.

Pettersson na afloop: ?Ik was erg zenuwachtig, zo zenuwachtig was ik nooit eerder geweest op een golfbaan. Toch wist ik er goed mee om te gaan.?

Ook Gilford was niet ontevreden: ?Dit is mijn beste finish in twee, drie jaar tijd. Dus ik kan niet zeggen dat ik teleurgesteld ben.? Op de tweede plaats met 1-onder par eindigden

Greg Owen, Miguel Angel Martin en Henrik Nystrom. Slechts een keer eerder is een toernooi op de European tour zo drastisch ingekort tot 36 holes. Dat was het Wales Open in 2001 dat op de 5de extra hole gewonnen werd door Paul McGinley.

Rolf Muntz eindigde met 144 slagen op de 6e plaats en verdiende daarmee 26.250 euro. Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber deelden met 152 slagen de 60e positie.