Alfred Dunhill Links Championship: vrije val van Luiten en Besseling!

Wind en echt veel wind en daar hadden Joost Luiten en Wil Besseling moeite mee op de tweede dag van het Alfred Dunhill Links Championship. De twee kwamen op dezelfde golfbaan in actie en wel de Kingsbarns Golf Links en kwamen daar met 82 en 78 slagen van de golfbaan wandelen. Luiten zakte daardoor naar de 148e plek en staat nu op +6 voor de wedstrijd en Besseling zakte naar de gedeelde 100e plaats en staat voor het toernooi op +2.

Toch leek niet iedereen last te ondervinden van de wind. Tyrrell Hatton speelde zijn ronde op de golfbaan van St. Andrews en wist met 70 slagen zijn ronde te eindigen. Met 10-onder heeft de 29-jarige Engelsman een slag voorsprong op zijn landgenoot Daniel Gavins. Danny Willett en Haotong Li delen met 8-onder de derde plaats.

Besseling maakte op de tweede dag slechts 1 birdie en daar tegenover stonden wel 5 bogeys en een dubbel bogey. Luiten had ook een dubbel bogey en een birdie maar ook nog eens 9 bogeys.

De laagste ronde van de dag kwam op naam van Shane Lowry met 67 slagen. De 34-jarige klom daardoor flink in het klassement en staat nu met 6-onder gedeeld 7e.