Albertus en Bootsma en Toorop en Keuning zijn goed bezig in Qualifying school

Peter Melching wist op de derde dag van zijn Qualifying school met 74 slagen zijn beste ronde tot nu toe te maken op de golfbaan van Bom Sucesso in Óbidos in Portugal. Met 75, 81 en 74 slagen kwam hij op +14 en de 81e plaats. Twee spelers, de Amerikaan en 30-jarige James Erkenbeck en pas 20-jarige Zuid-Afrikaan Garrick Higgo, leiden in Portugal met 6-onder par.

In Frankrijk op Golf d’Hardelot in Hardelot zijn de Nederlanders Max Albertus, Philip Bootsma, Mike Toorop en Lars Keunen (foto) nog steeds bezig met een goed toernooi. Bootsma en Albertus delen na drie ronden met 2-onder de 15e plaats en Toorop en Keunen staan 24e en 25e.

Davey Porsius had van de Nederlanders de laagste ronde op de derde dag met 68 slagen. Hierdoor steeg hij flink en met +4 staat hij nu 50e. Bernard Geelkerken (+5) plaatste zich net voor de laatste ronde maar voor Berry Jole (+9) , Ruben van Uden (+10), en Dylan Boshart (+18) was hun Q-school avontuur voorbij. De leider in Frankrijk is de 22-jarige Belg Yente van Doren met 10-onder par!

Albertus, Bootsma en Toorop aardig op weg in Qualifying school