Reizen

Al Zorah golf club nodigt bezoekers uit

Al Zorah golf club nodigt bezoekers uit

Al Zorah Golf Club, een parel in het golflandschap en de levensstijl van de Verenigde Arabische Emiraten heeft zich  toegelegd om het geschatte aantal van 500.000 mangrovebomen op de prachtige kustbestemming te verdubbelen. Het mangrove-reservaat beslaat een gebied van meer dan 1.000.000 vierkante meter en is een belangrijke reden waarom de prestigieuze World Golf Awards Al Zorah heeft genomineerd om dit jaar te worden uitgeroepen tot ’s Werelds Beste Milieuvriendelijke Golfvoorziening’.

Naast het produceren van miljoenen liters zuurstof per dag, zijn mangroven aanzienlijk effectiever in het opvangen van koolstofdioxide dan andere bomen, waardoor ze een van de meest waardevolle hulpmiddelen van de mensheid zijn in de strijd tegen klimaatverandering. Met name cruciaal in kustecosystemen helpen mangrovebossen ook om kustlijnen te beschermen tegen erosie veroorzaakt door golven en stormen, terwijl hun takken en wortels een habitat vormen voor een diverse reeks unieke soorten.

Mangroven zijn meer dan alleen zuurstofgeneratoren; ze zijn krachtpatsers voor koolstofopslag en fungeren als een van de natuurlijke kustschilden. Ze zijn ook toevluchtsoorden voor een scala aan unieke soorten. Hun aanwezigheid is cruciaal in kustecosystemen, en ze dienen als frontverdedigers tegen de adversiteiten van klimaatverandering.

In 2015 opende Nicklaus Design, het bedrijf van legendarische golfer Jack Nicklaus, de bekroonde golfbaan die naadloos integreert in de natuurlijke omgeving. Gelegen aan de azuurblauwe wateren van de Arabische Golf en weelderige mangrovebossen, is de unieke ontwikkeling niet alleen een golfparadijs, maar ook een toevluchtsoord voor biodiversiteit, met meer dan 200 soorten inheemse en trekvogels die de rijke wetlands hun thuis noemen.

In de hele golfbaan weerspiegelt Al Zorah’s standvastige toewijding aan milieubewustzijn de acties die al vanaf het begin deel uitmaken van de filosofie van de ontwikkeling. In november 2022 kreeg het resort voor het eerst GEO-certificering van de GEO Foundation voor Sustainable Golf – de organisatoren van Sustainable Golf Week – voor uitstekend werk op dit gebied.

Naast de nominatie in de categorie ‘Werelds Beste Milieuvriendelijke Golfvoorziening’, dingt Al Zorah mee naar twee andere vooraanstaande prijzen bij de World Golf Awards 2023, nadat het is genomineerd om te worden uitgeroepen tot Beste Golfbaan van de Verenigde Arabische Emiraten en Beste Golfbaan in het Midden-Oosten.

Philip Henderson, algemeen manager van Al Zorah Golf Club, zei: “Een volledige toewijding aan duurzaamheid is cruciaal voor de toekomst van de golfsport, maar het is ook een ethos dat door elk deel van Al Zorah City loopt.

“We zijn ook vereerd om genomineerd te zijn in drie categorieën bij de prestigieuze World Golf Awards, wat het harde werk, het talent en de investering weerspiegelt die zijn gegaan in het maken van ons golfproduct uitzonderlijk en duurzaam, slechts acht jaar nadat de baan voor het eerst opende.”

Dit jaar staat duurzaamheid meer dan ooit in de schijnwerpers in de VAE, aangezien het land zich voorbereidt om de United Nations Climate Change Conference 2023 (algemeen bekend als COP28) te organiseren in de Expo City Dubai. Het jaarlijkse evenement vindt plaats van 30 november tot 12 december en zal delegaties en gasten van over de hele wereld verwelkomen om actie te ondernemen tegen de dreiging van klimaatverandering.

Voor meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van Al Zorah Golf Club en om de golf- en recreatiemogelijkheden van het resort te verkennen, kunt u terecht op www.alzorah.ae.