Het eerste golfnieuws

Adilson da Silva wint zijn zesde Legends Tour-titel

Adilson da Silva wint zijn zesde Legends Tour-titel

Adilson da Silva heeft zijn zesde Legends Tour-titel behaald op Seapoint Golf Links door het winnen van de OFX Irish Legends na drie spannende play-off holes tegen de Zweed Patrik Sjöland.

Paul Lawrie begon de laatste dag met een voorsprong van twee slagen, maar verloor een slag op de tweede hole terwijl zijn medespeler Patrik Sjöland een birdie maakte. Drie extra birdies elk voor beiden voor de turn zorgden ervoor dat ze samen aan de leiding gingen bij de start van de back nine, wat leidde tot een spannende strijd richting het einde.

Een double-bogey zeven op de tiende hole zorgde ervoor dat Lawrie uit de koppositie viel en Sjöland moest achtervolgen, terwijl de Zweed par maakte en een voorsprong van twee slagen nam.

Het achtervolgende veld probeerde druk uit te oefenen op een heldere, maar winderige dag in County Louth. Mikael Lundberg, die al twee derde plaatsen op de Legends Tour dit seizoen heeft behaald in Barbados en Griekenland, stond op dezelfde positie na 13 holes van zijn laatste ronde in Ierland, met een score van 4-under-par voor de dag. Hij zou nog één slag winnen in zijn ronde van 68 om -5 voor de week te bereiken.

Angel Cabrera, die een week eerder op de Legends Tour had gewonnen, stond gelijk aan par halverwege voordat hij birdies maakte op drie van zijn volgende vier holes. Uiteindelijk tekende hij voor een zaterdag 67 om de week af te sluiten op -6.

De verdedigende kampioen, Peter Baker, had een wisselende dag op de baan – een front nine met een eagle, twee birdies, een bogey en een double-bogey! Hij noteerde een laatste ronde van 69 om ook op -6 te eindigen.

Adilson da Silva maakte vier opeenvolgende birdies rond de turn en kwam in een gedeelde derde plaats met zeven holes te spelen. Da Silva noteerde een ronde van 67 om een clubhuisdoel van -7 neer te zetten en moest toen afwachten hoe de laatste groepen zouden presteren.

Paul Lawrie liet zichzelf een lastige up and down over aan het einde om hetzelfde doel te bereiken. Hij gaf zichzelf een kans op een birdie, maar zijn putt van 12 voet ging langs de rechterrand en hij moest genoegen nemen met een laatste dag 73, waarmee hij het toernooi eindigde op -6.

Patrik Sjöland bereikte de laatste green in een dal aan de voorkant en wist dat een up and down hem de titel zou bezorgen. Hij raakte zijn wedge iets te dun en had vervolgens twee putts nodig om de score van Da Silva te evenaren en ging de play-off in met een ronde van 70 om -7 te bereiken.

Beide spelers maakten par op de par-5 18e bij de eerste poging, waarbij Da Silva een putt van 8 voet miste om te winnen, terwijl bij de tweede poging beide mannen hetzelfde reclamebord raakten met hun approach shots. Vanuit het dikke, knie-hoge gras speelden beiden indrukwekkende slagen, Da Silva de dichtste bij, maar beiden hadden twee putts nodig en keerden terug naar de 18e tee voor een derde poging om een winnaar te vinden.

Het was derde keer geluk voor de Braziliaan, Adilson da Silva, in Ierland – hij maakte een birdie-putt van 12 voet op de derde extra hole om de overwinning te bezegelen.

“Het is als, wow, alles gebeurde zo snel!

“Het is gewoon geweldig om weer te winnen. Ik heb zo hard geoefend, soms blijft het spel je neerhalen en we beginnen dat als spelers te voelen, en je denkt dat er iets mis is met je. Deze week ging het om volhouden, het spel was voor iedereen een beetje lastig. Ik hield vol in de eerste negen en in de back nine voelde het alsof het op gang kwam.”