Het eerste golfnieuws

Acht spelers namens PGA Holland in TNT Open

ImageSimon Crosby, Niels Kraaij, St?phane Lovey, Ralph Miller, Joost Steenkamer, Guido van der Valk, Chris van der Velde en John Vingoe zijn de acht professionele golfspelers die namens de PGA Holland zullen meedoen aan het TNT Open te Hilversum van 25 tot 28 juli. Zij kwalificeerden zich volgens de gestelde normen met resultaten in de wedstrijden van de Essent Tour in Nederland en wedstrijden in het buitenland.

Niels Kraaij, St?phane Lovey, Ralph Miller (foto) en debuterende professional Guido van der Valk proberen via de Europese Challenge Tour hogerop te komen. De Brit Simon Crosby eindigde als tweede in het Stern Nationaal Open op De Pan. Joost Steenkamer won het Stern Nationaal Open. Chris van der Velde zegevierde in de Muermans Vastgoed Cup. John Vingoe, ook een Brit, won onlangs in Geijsteren het kampioenschap matchplay van de PGA Holland. Niels Kraaij zegevierde op de Wouwse Plantage. St?phane Lovey kwalificeerde zich als laatste van de acht PGA Hollanders door een triomf op de EPD Tour.

De drie Nederlandse professionals op de Europese Tour ? Rolf Muntz, Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen – hebben zich ingeschreven en op hun spelerskaart vanzelf toegang tot het TNT Open gekregen.

De Nederlandse Golf Federatie zal vier amateurs afvaardigen naar het TNT Open: Inder van Weerelt, Sander van Duyn, Maarten Slootmaekers en Niels Boysen. Het aantal Nederlandse spelers op de Hilversumsche komt daarmee op 13.