DP World Tour

Abu Dhabi HSBC Championship: Joost Luiten en Darius van Driel door!

Guido Migliozzi

Francesco Molinari en Guido Migliozzi leiden na de tweede ronde van het Abu Dhabi HSBC Championship en de Nederlanders Joost Luiten en Darius van Driel wisten zich voor het weekend en het prijzengeld te plaatsen!

Het Italiaanse duo Molinari en Migliozzi kwamen na de tweede ronde op 10-onder en namen daarmee een slag voorsprong op de Australiër Jason Scrivener.

Luiten kwam dit keer met 69 slagen van de Yas Links Abu Dhabi golfbaan net als Van Driel. De 33-jarige Van Driel staat nu met 3-onder gedeeld 43e en Luiten met 2-onder 57e.

Ook vandaag wisten niet alle spelers hun ronde uit te spelen waardoor op zaterdagochtend het restant hun tweede ronde nog moeten uitspelen.De Nederlanders lukte het wel om hun tweede ronde uit te spelen maar Wil Besseling en Daan Huizing bleven steken op +1 na het maken van 72 en 70 slagen en miste daardoor de cut die in Dubai op 2-onder kwam te liggen.

De leider na de eerste 18 holes, de European Ryder Cup aanvoerder Luke Donald, zag zich een stuk zakken in het klassement na onder andere een drievoudige bogey op de 17e waar hij op deze par 3 er een echte puinhoop van maakte. Donald staat nu met 5-onder op 5 slagen van de leiders. Donald opende in het toernooi met 64 slagen maar had er 75 nodig op vrijdag.

De 25-jarige Migliozzi zei: “Het was een zware golfdag. Ik begon met het missen van de fairway met mijn driver en maakte een drie-putt dus het was niet de beste manier om te beginnen, maar ik bleef gefocust en probeerde bij mijn spel te blijven.

Vijf spelers delen de vierde plaats met acht onder, waaronder de Schot Scott Jamieson, De Zweed Alexander Bjork en de Fransman Victor Perez.

Bjork en Perez wisten de laagste ronde van de dag te maken met 65 slagen één slag beter dan de zes-onder 66’s van Ryan Fox en Alex Noren, die respectievelijk zeven onder en zes onder zijn voor het toernooi.

Abu Dhabi HSBC Championship: Luke Donald leidt en gaan de Nederlanders de cut halen?