Het eerste golfnieuws

Aadiyat Beach GC staat in de schijnwerpers voor het Abu Dhabi Amateurkampioenschap

Saadiyat Island, Abu Dhabi, VAE – 19 december 2023 – Saadiyat Beach Golf Club straalde als gastheer van het langverwachte Abu Dhabi Amateurkampioenschap van vorige week, dat een internationaal veld van golfers uit 30 verschillende landen aantrok.

Het evenement, gespeeld onder de Saadiyat Island-zon, werd gewonnen door de Schot Sam Mukherjee, die een laatste ronde van 66 maakte om zijn dichtstbijzijnde uitdagers, Thomas Schmidt en Keith Egan, voor te blijven. Daarmee verdiende hij een plek op de European Challenge Tour’s UAE Challenge volgend jaar.

Het toernooi, erkend door de World Amateur Golf Ranking (WAGR), leverde opwindende competitie op met waardevolle WAGR-punten voor deelnemers, samen met punten in de EGF Order of Merit voor inwoners van de VAE.

Daniel Richards, Golf Services Manager bij Saadiyat Beach Golf Club, benadrukte de minutieuze voorbereidingen die de club trof in aanloop naar het evenement: “De voorbereiding voor het evenement begon maanden van tevoren, waarbij het agronomieteam hun culturele praktijkschema’s plande om precies op tijd piekprestaties te bereiken in de toernooiweek.

“Het team bekijkt weersvoorspellingen en groeiomstandigheden die mogelijk kleine aanpassingen aan de schema’s vereisen. Prestatiestandaarden worden vastgesteld voor de speeloppervlakken en het team past zich aan om deze te bereiken. In de weken voorafgaand aan het evenement wordt de frequentie van maaien en rollen verhoogd op alle speeloppervlakken, waardoor ze steviger en sneller worden.”

De greens waren ingesteld om tijdens de toernooiweek een stimpmeterlezing te verhogen van 9,5ft naar 11,5ft voor het evenement, dat in aanzien is gegroeid sinds de start in 2018 en dit jaar een veld van 86 spelers trok.

“Elk jaar is het toernooi sterker geworden,” voegde Richards eraan toe. “Het Abu Dhabi Amateurkampioenschap is altijd een van de hoogtepunten van de kalender van Saadiyat Beach GC geweest en we zijn trots op het feit dat we elite-amateur golfers van over de hele wereld naar Abu Dhabi en de VAE hebben mogen verwelkomen.”

Als onderdeel van de toernooiprijzen heeft de winnaar van het Abu Dhabi Amateurkampioenschap 2023 een felbegeerde plek veiliggesteld op de 2024 UAE Challenge van de European Challenge Tour, dankzij de Emirates Golf Federation (EGF). Dag drie van het evenement leverde een bijzonder opwindende golfshow op, vooral op het uitdagende laatste traject, waar leden en toeschouwers getuige waren van de finale van het evenement.

In een recente mijlpaal is Saadiyat Beach Golf Club erkend als de eerste club in het Midden-Oosten die internationale accreditatie heeft behaald als een Audubon Certified Cooperative Sanctuary, waarbij het de inzet voor duurzaamheidsinspanningen van het afgelopen jaar erkent. Viya Golf, het management van de club, kondigde plannen aan om dit duurzame initiatief uit te breiden naar de andere golfclubs die het beheert in Abu Dhabi – Yas Links en Yas Acres.

Viya Golf, een belangrijke belanghebbende in golf in Abu Dhabi, samen met Dubai Golf, houdt toezicht op de exploitatie van verschillende eersteklas golfclubs in zowel Dubai als Abu Dhabi, waaronder Emirates Golf Club, Jumeirah Golf Estates, Dubai Creek Golf and Yacht Club, Topgolf Dubai, Yas Links, Yas Acres en Saadiyat Beach Golf Club.

Voor meer informatie over Saadiyat Beach Golf Club en Viya Golf, bezoek: www.dubaigolf.com of www.viyagolf.com