Het eerste golfnieuws

Drie man pakken de leiding in het Sergio Melpignano Senior Italian Open

Thomas Gögele (Photo by Phil Inglis/Getty Images)

Thomas Gögele, Alessandro Tadini en Bradley Dredge benutten de uitstekende omstandigheden op de San Domenico Golf Club en gingen snel naar -8 aan de kust van Puglia. Met temperaturen rond de 20 graden, een relatief zachte baan en een ongewoon lichte bries, slaagden 40 van de 60 spelers erin om onder par te eindigen.

Gögele was de eerste die zijn ronde van 64 tekende met een eagle, acht birdies en twee bogeys. Tadini volgde snel met drie birdies op de laatste vier holes en eindigde zonder bogeys. Dredge schoot later op de dag omhoog op het scorebord met een ronde van 29 slagen op de back nine, inclusief een eagle op hole 10.

“Het is een erg goede ronde en een prima start van het toernooi,” aldus Gögele, die vorig jaar gedeeld zesde werd in dit evenement. “Ik speelde goed en putte nog beter. Ik maakte een paar fouten, maar het geluk was aan mijn zijde met veel birdies, dus ik ben heel tevreden. Vandaag vielen de putts goed, meer dan gewoonlijk, en daar ben ik heel blij mee.”

Gögele’s eagle kwam dankzij een spectaculair schot op hole 2: “Het was een vreemd moment; ik sloeg mijn tee shot mis, het raakte de houten rand van de bunker en stuiterde 30 meter naar links – bijna op de green van hole 4. Daarna sloeg ik een fantastische 8-ijzer die precies achter de vlag landde en in de hole rolde. Dat was erg handig.”

De Duitser presteert dit seizoen consistent met als beste resultaat een gedeelde 3e plaats in het HSBC India Legends Championship, twee gedeelde 7e plaatsen en nog vier top-16 plaatsen. Een overwinning deze week zou hem de top 10 in de MCB Road to Mauritius kunnen brengen, waar hij momenteel 23e staat.

**Alessandro Tadini, de favoriet van het thuispubliek,** was vanzelfsprekend opgetogen over zijn start: “Vandaag voelde het geweldig. Ik speelde erg goed van tee tot green, en op de greens maakte ik het verschil met een paar putts van 12 tot 15 meter. De baan is prachtig en ik ben heel blij met mijn spel. Dit is een goed begin voor mij, want mijn droom is om vier of vijf jaar op de Legends Tour te spelen, en deze week winnen zou een droom zijn.”

Tadini miste net een volledige Legends Tour-kaart tijdens de Qualifying School in januari en kon hierdoor slechts twee eerdere toernooien spelen, waar hij respectievelijk als gedeeld 28e en gedeeld 19e eindigde. Een overwinning in eigen land zou hem een volledige speelkaart opleveren.

**De Welshman Bradley Dredge**, op zoek naar een tweede Legends Tour-overwinning na zijn eerste titel vorig jaar bij de Legends Tour Trophy, eindigde ook sterk en staat nu in een veelbelovende positie.

“Ik ben erg tevreden,” aldus de tweevoudige DP World Tour-winnaar. “Ik speelde vandaag goed, vooral op de back nine, met een mooie putt op de laatste hole. De eagle op hole 10 gaf me echt een boost. Een sterke tweede slag op vier voet van de hole zorgde voor die kickstart naar -4. Daarna kwamen er enkele vrij eenvoudige holes en ik heb daar optimaal van geprofiteerd, vooral de par-vijf holes.”

Oud Ryder Cup-speler Joakim Haeggman, al een winnaar dit jaar bij het HSBC India Legends Championship, deelt momenteel de vierde plek met Paul Streeter op -6. Andrew Marshall, David Shacklady en Clark Dennis volgen met één slag achterstand.

Nummer één op de MCB Road to Mauritius, Adilson da Silva, staat zes slagen achter na een ronde van 70. Dit was ook de score van James Kingston, die de Sergio Melpignano Senior Italian Open de vorige twee edities in San Domenico won, in 2021 en vorig jaar.

Bekijk de volledige leaderboard en starttijden voor de tweede ronde op [www.legendstour.com](http://www.legendstour.com), en ontdek meer over de Sergio Melpignano Senior Italian Open bij San Domenico GC in Puglia, Italië.