Challenge Tour

Lars van Meijel eindigt als achtste in China: Conner Purcell wint

Conor Purcell

Lars van Meijel heeft met een uitstekende laatste ronde van 67 slagen in het Hangzhou Open zijn plaats in de top 10 veiliggesteld. De Nederlandse golfer eindigde met een score van 12-onder par op een knappe achtste plaats. Naast een prijzengeld van ruim 11.000 euro, zorgde deze prestatie voor een significante sprong op de Challenge Tour-ranglijst.

Voor Van Meijel, die nu op de 41e plek in de Road to Mallorca staat, is dit een belangrijke stap richting het behoud van zijn speelrecht op de Challenge Tour. Spelers die in de top 45 eindigen, behouden namelijk hun speelstatus voor het volgende seizoen, terwijl de beste 20 promoveren naar de prestigieuze European Tour (DP World Tour).

Wil Besseling had een minder succesvolle week en eindigde op een gedeelde 41e plaats met een totaal van 3-onder par, na een slotronde van 70 slagen.

Conor Purcell grijpt de overwinning

De overwinning in China ging naar de Ier Conor Purcell. Met een indrukwekkende laatste ronde van 67 slagen bracht hij zijn totale score op 18-onder par. Dit leverde hem een comfortabele voorsprong van vier slagen op ten opzichte van de runner-ups: de Spanjaard Angel Ayora, de Fin Oliver Lindell en de Engelsman Jack Senior.

Voor Purcell is dit zijn tweede overwinning van het seizoen. Eerder won hij al in het Black Desert NI Open, gepresenteerd door Tom McKibbin, in juli van dit jaar. Dankzij zijn overwinning in het Hangzhou Open steeg Purcell naar de vierde plaats op de Road to Mallorca-ranglijst, wat hem vrijwel zeker een plek garandeert op de European Tour in 2025.

Met nog enkele toernooien te gaan, wordt het spannend voor Van Meijel en andere spelers die strijden om hun plek in de top 45, met het ultieme doel: promotie naar het hoogste niveau van golf in Europa.

Gaat Lars van Meijel de top 10 in tijdens het Hangzhou Open?

Lars van Meijel passeert Wil Besseling in klassement Hangzhou Open

Wil Besseling in de top 10 van het Hangzhou Open in China