DP World Tour

Joost Luiten en Daan Huizing met 5-onder naar de laatste ronde van het Andalucía Masters

Nederlanders en Italiaan delen de derde dag van het Andalucía Masters

Joost Luiten (c) BMW

Daan Huizing en Joost Luiten, samen met de Italiaan Matteo Manassero, vormden een opvallend trio op de derde dag van het Estrella Damm N.A. Andalucía Masters, gespeeld op de prachtige Real Club de Golf Sotogrande in San Roque. Zowel de Nederlanders als de Italiaan eindigden hun dag met een score van 70 slagen, wat hen gezamenlijk op de gedeelde 40e plaats bracht met een totaal van 5-onder par.

De prestatie van Huizing en Luiten was solide, maar ze blijven nog op enige afstand van de top van het leaderboard. Toch is hun consistente spel een bewijs van hun doorzettingsvermogen op deze uitdagende baan, waar precisie en strategie van essentieel belang zijn. Ook Matteo Manassero liet met zijn ronde van 70 zien dat hij nog steeds kan mee strijden op dit niveau, ondanks dat hij de laatste jaren minder in de spotlights heeft gestaan.

Franse opmars en Spaanse vastberadenheid

Terwijl de Nederlanders en de Italiaan een bescheiden plek op het leaderboard innemen, werd de dag gekenmerkt door een indrukwekkende prestatie van Julien Guerrier. De Fransman maakte twee eagles binnen drie holes, wat hem hielp om een briljante ronde van 63 slagen neer te zetten. Hiermee achterhaalde hij de Spanjaard Jorge Campillo, die de dag begon met een voorsprong van vier slagen. Beide spelers gaan nu met een totaal van 19-onder par de laatste ronde in.

Guerrier begon zijn ronde sterk met vijf birdies in de eerste tien holes, voordat hij op de par-vijf 12e een geweldige tweede slag tot op 1,2 meter van de hole sloeg. Op de 14e hole herhaalde hij dit kunststukje met een slag tot 2,7 meter, wat hem nog een eagle opleverde. Na afloop zei Guerrier: “De sleutel is het korte spel – daar heb ik mijn score gemaakt. Ik had ook een beetje geluk op de par-vijven; mijn slagen waren niet altijd perfect, maar het resultaat wel.”

Ondanks zijn indrukwekkende spel bleef Guerrier nuchter en benadrukte hij het belang van focus: “Dit toernooi is geen sprint, het is een marathon. Ik probeer gewoon van elk moment te genieten en me te concentreren op mijn eigen spel.”

Campillo’s kalme vastberadenheid

Jorge Campillo, die zijn thuispubliek in Spanje hoopt te trakteren op een overwinning, wist ook zonder bogeys door de derde ronde te komen. Hij maakte vier birdies en noteerde een solide 68, waarbij hij op zijn kenmerkende kalme manier de leiding behield. Met een fantastisch par-redding op de negende hole, na een afzwaaier die in de bomen eindigde, toonde Campillo zijn veerkracht.

Hoewel Campillo op de tweede negen slechts één birdie wist te maken, bleef hij consistent met 17 van de 18 greens in regulation. “Ik speelde behoorlijk solide – afgezien van de negende hole raakte ik alle greens, dus het was een stressvrije ronde,” aldus Campillo. Hij voegde eraan toe dat hij zich goed voelde over zijn spel en hoopt dat de putts morgen beter vallen.

Met één ronde te gaan, belooft het een spannende slotdag te worden in het zonnige Andalusië. De strijd om de titel zal waarschijnlijk gaan tussen Guerrier en Campillo, maar ook voor de Nederlanders is er nog genoeg om voor te spelen. Luiten en Huizing zullen ongetwijfeld proberen hun positie in het klassement te verbeteren, terwijl Manassero hetzelfde doel voor ogen heeft. De vraag is wie de zenuwen in bedwang houdt op de prachtige maar veeleisende baan van Sotogrande.

Andalucia Masters: Jorge Campillo leidt met vier slagen voorsprong: Luiten en Huizing door in Spanje!