Challenge Tour

Gaat Lars van Meijel de top 10 in tijdens het Hangzhou Open?

Created with GIMP

Met nog één ronde te spelen in het Hangzhou Open in China, staat Lars van Meijel momenteel gedeeld 13e met een score van 8-onder par. Hij heeft nog alle kans om de top 10 te bereiken en zelfs het toernooi te winnen. Zijn achterstand op de koplopers, Conor Purcell en Ben Schmidt, bedraagt slechts zes slagen, wat zeker overbrugbaar is in golf.

Wil Besseling staat gedeeld 48e met een score van 2-onder par. Een overwinning zit er voor hem niet meer in, maar hij zal op de laatste dag waarschijnlijk veel risico nemen om zo laag mogelijk te eindigen en zijn positie te verbeteren.

Purcell en Schmidt aan kop

Conor Purcell heroverde de eerste plek op het leaderboard na een ronde van 67 (-4), waarmee hij samen met Ben Schmidt de leiding deelt na de derde ronde van het inaugurele Hangzhou Open. De Ier, die eerder met een spectaculaire 63 de openingsronde leidde, kende een wat mindere tweede dag met een 69. Maar Purcell toonde veerkracht in de derde ronde, ondanks uitdagende weersomstandigheden, en noteerde zeven birdies en drie bogeys, waarmee hij op een totaal van 14-onder par staat na drie dagen spelen.

“Het weer sloeg om op de laatste negen holes, en dat maakte het echt lastig. Wanneer het regent, blijft het water op het gras liggen en is het moeilijk te voorspellen waar de bal naartoe gaat,” vertelde Purcell. “Ik had het moeilijk op een paar holes, maar wist me te herpakken op de laatste holes. Ik ben blij dat ik in mijn bubbel kon blijven en mijn eigen spelplan heb gevolgd, zonder te beseffen dat ik gedeeld aan de leiding stond tot ik mijn scorekaart ondertekende.”

Purcell hoopt nu zijn ervaring uit de Black Desert NI Open, die hij in juli won, te benutten voor een sterke laatste ronde tijdens dit voorlaatste evenement van het Challenge Tour-seizoen 2024.

“Ik heb het eerder dit jaar gedaan, en ik kan leren van die ervaring. Hopelijk kan ik morgen weer mijn beste spel laten zien,” aldus Purcell.

Schmidt’s worsteling op de laatste negen holes

Ben Schmidt begon zijn ronde sterk met vier birdies op de eerste negen holes voor een foutloze 32. Maar op de terugweg werd het moeilijker voor de Engelsman, vooral toen de weersomstandigheden verslechterden. Hij leverde twee slagen in op hole 10 en 14, maar wist desondanks zijn gedeelde eerste plaats vast te houden.

“Het was vandaag een gevecht. Ik speelde erg goed op de eerste negen en greep mijn kansen, maar op de laatste negen werd het weer slechter en werd het een zware test. Ik ben blij dat ik een redelijk goede score kon neerzetten ondanks de moeilijke omstandigheden,” zei Schmidt.

Met nog één ronde te gaan, zal het spannend worden of Lars van Meijel zich kan mengen in de strijd om de overwinning. Met een goede laatste ronde zou hij zomaar de top 10 in kunnen duiken of zelfs nog hoger eindigen.

Alle ogen zijn gericht op de laatste ronde in het West Lake International Golf and Country Club – kan Van Meijel de verrassing van het toernooi worden?

Lars van Meijel passeert Wil Besseling in klassement Hangzhou Open