Challenge Tour

Lars van Meijel passeert Wil Besseling in klassement Hangzhou Open

Lars van Meijel

Golf blijft een onvoorspelbare sport vol verrassingen. Dit werd wederom duidelijk tijdens de tweede ronde van het Hangzhou Open op de prestigieuze Hangzhou West Lake Golf Club in China.

Wil Besseling, de 38-jarige Nederlandse golfveteraan, had een voortreffelijke start op de eerste dag met een ronde van 66 slagen en acht indrukwekkende birdies. De verwachtingen waren hooggespannen voor zijn tweede ronde, maar helaas kon hij zijn goede vorm niet vasthouden. Met slechts één birdie en drie bogeys noteerde hij een ronde van 73 slagen, waardoor hij op een totaal van 3-onder par uitkwam. Hoewel hij met deze score waarschijnlijk de cut zal halen, blijft het jammer dat hij de magie van zijn openingsronde niet kon herhalen.

Lars van Meijel, daarentegen, kende een uitstekende tweede ronde. De 30-jarige Nederlander liet zes birdies en slechts één bogey noteren, wat resulteerde in een score van 66 slagen. In combinatie met zijn eerste ronde van 68 slagen klom hij naar een totaal van 8-onder par, goed voor een gedeelde 7e plaats in het klassement.

De dag kende ook opwindend nieuws aan de top van het klassement. De net professioneel geworden Chinese golfer Ding Wenyi maakte indruk met rondes van 65 en 66 slagen, waardoor hij zich met een score van 11-onder aan de leiding van het toernooi nestelde. De Engelsman Ben Schmidt deelt deze eerste positie, eveneens met een totaal van 11-onder par.

Met nog twee spannende dagen te gaan, blijft het afwachten of Van Meijel zijn opmars kan voortzetten en hoe Besseling zich herpakt na zijn mindere tweede ronde. Het Hangzhou Open belooft in ieder geval een boeiende strijd te worden om de felbegeerde titel.

Wil Besseling in de top 10 van het Hangzhou Open in China