DP World Tour

Sterke start van Daan Huizing in Spanje, terwijl Joost Luiten en Darius van Driel achterblijven

Daan Huizing

Daan Huizing kende een indrukwekkende start op het Estrella Damm N.A. Andalucía Masters, dat plaatsvindt op de prestigieuze Real Club de Golf Sotogrande in Spanje. Met vier birdies en stabiel spel zette de 33-jarige Nederlander lange tijd een score van 5-onder neer. Een ongelukkige bogey op zijn laatste hole weerhield hem echter van een nog betere openingsronde, waardoor hij eindigde op 4-onder par. Toch bevindt Huizing zich in een uitstekende positie om de cut te halen, mits hij zijn goede vorm weet vast te houden in de tweede ronde.

Voor Joost Luiten en Darius van Driel verliep de eerste dag minder soepel. Luiten sloot zijn ronde af op level par en deelt daarmee de 73e plaats in het klassement. Hij noteerde twee birdies, maar die werden tenietgedaan door evenveel bogeys, wat hem een matige start opleverde.

Darius van Driel had een meer turbulente ronde, waarin hij vier birdies wist te maken, maar helaas ook vijf bogeys. Met een eindscore van 1-boven par staat hij op de 92e plaats. Van Driel’s bogeys waren grotendeels te wijten aan een drie-putt op hole 1 en een paar gemiste greens met zijn approaches, waardoor hij zichzelf in de problemen bracht.

In het algemene klassement werd er laag gescoord in Spanje. De Engelsman Dan Brown zette vroeg de toon met een indrukwekkende 9-onder par, maar werd later op de dag ingehaald door de Fransman Julien Guerrier, die een fabelachtige ronde van 10-onder par neerzette. De Spanjaard Jorge Campillo volgt op de derde plaats met 8-onder, terwijl de Amerikaanse Nederlander Johannes Veerman een solide ronde van 7-onder afleverde.

Voor Huizing biedt deze start volop perspectief voor de rest van het toernooi, terwijl Luiten en Van Driel in de komende dagen flink zullen moeten bijschakelen om nog kans te maken op een topklassering in het sterk bezette veld. Het belooft een spannend weekend te worden op de iconische baan van Sotogrande.