DP World Tour

Darius van Driel, Joost Luiten en Daan Huizing in actie tijdens Estrella Damm N.A. Andalucía Masters

Deze week strijkt de Europese top neer in San Roque, Spanje, voor het prestigieuze Estrella Damm N.A. Andalucía Masters. De spelers zullen de uitdagende greens van de Real Club de Golf Sotogrande trotseren. Onder hen bevinden zich ook drie Nederlandse toppers: Darius van Driel, Joost Luiten en Daan Huizing.

Vorig jaar won de Poolse Adrian Meronk, hij en de nummer twee, de Duitser Matti Schmid, slaan dit toernooi dit jaar over. Onder de Spanjaarden die meedoen zitten Jon Rahm, Angel Hidalgo en Pablo Larrazábal.

Wat betreft de Nederlanders was Wil Besseling vorig jaar de beste met een gedeelde 26e plaats. Besseling is deze week afwezig, omdat hij in China meedoet aan een Challenge Tour-toernooi. Daan Huizing haalde vorig jaar wel de finishlijn en eindigde op een respectabele gedeelde 39e plaats. Voor Van Driel en Luiten verliep het toernooi toen minder voorspoedig; beide spelers wisten de cut niet te halen. Dit jaar krijgen ze de kans om revanche te nemen en hun prestaties te verbeteren.

Met een sterk deelnemersveld en de uitdagende omstandigheden van Sotogrande belooft het een week vol spannend golf te worden. Alle ogen zijn gericht op de Nederlanders om te zien hoe ze zich staande houden in dit top klassement.

De eerste plek levert een cheque op van ruim 552.000 dollar.